Totaal aantal pageviews

dinsdag 6 december 2011

Het huis van de zeven zusters

Ik las 'Het huis van de zeven zusters', van Elle Eggels. Ik kocht het boek op een rommelmarkt voor één euro en ik kan je verzekeren dat het boek die euro meer dan waard was. Ik las het achter elkaar (en in mijn geval zegt dat iets) uit. Ik kon me herinneren dat het boek een tijd geleden een hype was, ik wist alleen niet dat het al zo lang geleden was. Het boek verscheen in 1998 maar is toen aan mij voorbijgegaan. Enfin, beter laat dan nooit.
Martha, de oudste zuster, heeft een dochtertje Emma, over gehouden aan een relatie met Sebastian. Martha zorgt ook voor haar zes jongere zusters,want hun ouders leven niet meer. Ze worden ouder en gaan allemaal op zoek naar een eigen geluk. Maar allemaal keren ze ook weer terug in de bakkerij waar ze van leven. Geen van allen vindt het echte geluk,in ieder geval niet langdurig.

Dat is in het kort waar het boek over gaat. Het verhaal wordt door Emma vanuit haar perspectief verteld. Ik vond het een bijzonder verhaal, met geesten en doden die terugkeren. Het gaat ook over de jaren vijftig en zestig, in Limburg. En ik wil nu natuurlijk meer van Elle Eggels lezen.

1 opmerking:

Ghita Carpediem zei

Ik heb nog nooit van dit boek gehoord maar het lijkt me een mooi boek.
groetjes Ghita