Totaal aantal pageviews

dinsdag 20 maart 2012

HhhH - Laurent Binet

Boek van het jaar, breekt allerlei records, leek me op het eerste gezicht ook het soort boek waar ik van houd. Hele mooie kritieken, ik lees: Een meesterwerk-GPD, Debuutroman staat als een huis -De Standaard, Het beste boek dat ik het afgelopen jaar heb gelezen en toen ik het uit had was ik vier weken van mijn sokken - Marjan Berk, In Binets handen komt de geschiedenis tot leven - Trouw, Een bij vlagen briljante roman - Nrc, Subliem - Volkskrant. En ik, ik kan er maar niet inkomen, heel irritant.


Meestal stop ik dan, zonde van mijn tijd. Maar dit boek wordt zo geprezen dat ik het nog maar eens ga proberen. Misschien werd ik afgeleid door de zon, door m'n haakwerk, door weet ik veel wat.Dus ik probeer het nog één keer!

2 opmerkingen:

Karin zei

Probeer het nog maar een keer Bettie. Toevallig ben ik 'm op dit moment ook aan het lezen, voor de tweede keer!
Ik vind het fascinerend, hoe het verhaal langzaam ontstaat, maar vooral de gedachten van de schrijver over wat hij wel of niet in zijn boek zal zetten. Het is eigenlijk een boek over een schrijver die vertelt over de dilemma's die hij tegenkomt bij het schrijven van zijn boek, met pas in de tweede helft het verhaal dat hij wil vertellen.
Wat een leuke jongen trouwens hé,die Laurent,op die bladvullende foto op de achterkant van het boek!

Bertiebo zei

Ja nou je het zegt, hij is leuk! Ik zit nog steeds niet in het boek en zei juist gisteren tegen Frits dat ik er mee stop. Maar nu lees ik je reactie en ga ik nog even door!