Totaal aantal pageviews

zondag 25 maart 2012

Zomertijd

Het lijkt er op dat de zomertijd (die afgelopen nacht is ingegaan) slecht is voor de gezondheid. Het zou hartproblemen kunnen veroorzaken. Ik heb er geen verstand van natuurlijk, maar ik weet wel dat de laatste tijd weer zoveel zaken worden genoemd die slecht zouden zijn voor de gezondheid. Rood vlees eten is niet goed, er wordt weer heel wat gezegd over zout en kleurstoffen, over koffie en thee en het is vast allemaal waar. Genoemde zaken zijn vast niet goed. Maar ja, dan mag en kan er niets meer.
Het ingaan van de zomertijd vond ik toen de kinderen klein waren wel vervelend. Wij waren nogal van de rust en de regelmaat en als dat ritme dan veranderde vond ik dat lastig.
En nu? Nu vind ik de zomertijd tijdelijk heel vervelend. En met tijdelijk bedoel ik vandaag. De dag is gewoon een uur korter. Mijn dag is altijd al een uur te kort en soms nog meer. Dus dat is dan twee of drie uur. Niet leuk!

6 opmerkingen:

Martine zei

Goh.. ik was juist zo blij dat het klokje in mijn auto eindelijk weer goed stond..

KnutzEls zei

Het is niet alleen dat uur dat we mislopen. Het kost ons ook altijd nog een uurtje minstens om alle klokken weer gelijk te zetten. Want voor sommige hebben we de gebruiksaanwijzing nodig. Ja, vandaag kom ik echt tijd te kort.

Bertiebo zei

Haha, Martine. Dat hadden wij ook altijd. Maar laatst had de garageman het bijgesteld, wat wel erg aardig was natuurlijk, maar ja nu klopt het weer niet.

Nanos zei

Waarom/waardoor zou de zomertijd dan slecht zijn? Dan is een uur eerder of later opstaan ook slecht, want meer is het niet. Alles wat je overmatig doet, is slecht, daar kan ik nog in komen. Dus niet elke dag drie hamburgers of een hele zak chips, ook niet elke dag rood vlees en verder niet teveel zout gebruiken. En zeker ook geen marathon gaan lopen, ook dat kan niet goed zijn.
Het klokje in mijn auto stelt zich automatisch bij als de radio aan staat bij de piepjes op het hele uur.

Martine zei

Ach ja.. Mijn portieren moet ik ook gewoon dicht- en opendraaien met een sleutel. Ik denk dat mijn klokje van voor het piepjestijdperk is..

Joke zei

Ik houd van de zomertijd vanwege het langere licht 's avonds. En vind het sympathiek dat ik in het voorjaar een uur moet inleveren (maar dan krijg ik er dus wat voor terug) en in het najaar een uur cadeau krijg (dat heb ik dan wel verdiend met de winter voor m'n neus). Ik moet er niet aan denken dat het (in het najaar) omgekeerd zou zijn.