Totaal aantal pageviews

maandag 23 april 2012

Winkelgedoe

Deze ring wilde ik misschien wel kopen. Zilver met zirkonia en niet al te duur. Ik zag hem bij V&D in Leiden. Hij bevond zich in een soort plateautje met nog heel veel andere ringen en hij zat vast aan een kettinkje dat je een klein stukje omhoog kon trekken. Zo kon je dan de ring passen. Prima tegen diefstal natuurlijk.

Maar ik vond op die manier passen niet genoeg. Ik wilde hem echt goed om m'n vinger zien, zonder prijskaartje en ik wilde mijn hand in een spiegel kunnen zien.
Dus ik vroeg een verkoper om hulp. Maar helaas: 'Dat lukt niet mevrouw'. 'Hoezo niet?' 'Ja, ik mag 'm niet losmaken, zo is het systeem'. 'Maar ik ga toch geen ring kopen die ik niet goed kan passen?' 'Toch ga ik hem pas losmaken als u de ring echt koopt'. Nou ja, dat deed ik natuurlijk niet.
Een dag later zag ik dezelfde ring in V&D Hoorn en ik dacht ik ga het nog eens proberen. Aanvankelijk kreeg ik het zelfde verhaal. Van het systeem en zo. En ik wilde al bijna het pand verlaten toen de verkoopster toch een beetje ging twijfelen en er een oudere verkoopster bij riep. En die maakte de ring los en ik kon hem uitgebreid passen. Ik heb hem ook gekocht, maar het is toch wel heel raar dat men in zo'n bedrijf blijkbaar liever aan het systeem vasthoudt dan te willen verkopen.

Nog meer winkelgedoe
Ik heb een paar weken geleden een heel mooi en nogal duur vest gekocht. Net nieuw binnen gekomen. Ik heb er twee dagen over nagedacht en toen was ik om. Ik dacht als het weg is, is het voor mij besloten. Maar het was er nog. Een paar dagen geleden was ik in een winkel in Zutphen. Een leuke winkel en 'mijn' vest hing er ook. Ik keek natuurlijk even op het prijskaartje en kon het bijna niet geloven. Mijn vest was maar liefst 39 euro duurder in Zutphen. Negenendertig! Dat kan dus zomaar. Wat had ik de pest in gehad als het andersom was geweest. Maar ik vind het ook heel raar dat het zomaar kan. Ik heb het verteld in de winkel waar ik het vest had gekocht. Voor de kenners ViaVia in Hoorn. 'Mevrouw' zei de verkoopster daar, 'U zou hier nooit meer zijn teruggekomen. En nu wel!'Daar had ze volkomen gelijk in

4 opmerkingen:

Marga zei

prima verkoopster!

Marga zei

zowel die van ViaVia als van V & D Hoorn bedoel ik!

Lidwien Bruin zei

Pffff, die ring heeft moeite gekost, zeg. Wat een ongelooflijk stom beleid. Maar hij is prachtig!

Jolande zei

Tja waarom zouden ze makkelijk doen als het ook moeilijk kan...pffff
Maar gelukkig heb jij nu je ring en een vest met een goed gevoel erbij.