Totaal aantal pageviews

zondag 6 mei 2012

Lammetje

Hardlopen kan soms toch wel eens heel leuk zijn. Vanmorgen had ik het grootste deel van mijn rondje er op zitten toen ik even bleef stil staan om naar twee nog echt hele kleine lammetjes te kijken. Ze waren met elkaar in de strijd wie het eerst bij moeder schaap mocht drinken. Tot de kleinste van de twee bedacht dat er ook aan moeders andere kant plaats was. Ik grijp iedere gelegenheid aan om even niet te lopen dus ik stond er nog toen de boer met zijn auto met aanhanger er aan kwam. Hij maakte het hek open en reed voor een controlerondje zijn land op. Dat is wat ik dan denk. Hij liet een schaap met drie lammetjes uit zijn aanhanger. Daarna liep hij naar een schaap waarvan ik dacht dat het lag te slapen. De boer stak zijn arm uit, rommelde wat en legde iets voor de kop van het schaap neer. Vervolgens liep hij weer naar zijn auto en reed verder.  Pas toen dat iets begon te bewegen begreep ik dat ik zojuist de geboorte van een lammetje had gezien. Moeder deed eerst helemaal niets, maar na een paar minuten begon ze ijverig te likken. Het lammetje zat nog onder het bloed en deed dappere pogingen om op te staan. Soms lukte het bijna en kon ik het koppie goed zien. De boer bleef helemaal niet eens op het land en reed verder naar de overkant. Hij zal wel weten dat het allemaal goed komt. Oh wat ontzettend jammer dat ik mijn fototoestel niet bij me had. Soms heb ik dat wel omdat er altijd wel wat te zien is onderweg. Maar nu natuurlijk net niet!

3 opmerkingen:

Agnes zei

Oh, dat doet me echt denken aan mijn opa, schapenboer pur sang! Hij hield in een schriftje bij welke schapen nog moesten lammeren en hij wist altijd precies wanneer het zover was. Wij werden dan opgehaald en dan stonden we er met kop en oren bovenop. Opa en oma in actie.. Ik vind (hele kleine) lammetjes daarom nog steeds bijzonder!

Bertiebo zei

Ja dat snap ik, Agnes. Wat leuk.Dat wist ik helemaal niet. Het was trouwens op het Klompenmaeckerspad. Ik kon het niet heel erg goed zien en met dat fototoestel had ik kunnen inzoomen!

rob alberts zei

Mooi verhaal.
Vriendelijke groet