Totaal aantal pageviews

zaterdag 19 mei 2012

Servies (3)

Bavaria, Elfenbein, Porzellan... dat staat op de onderkant. In een aantal gevallen met een nummer erbij.
Dit is het servies van mijn moeder. Van mijn moeder ja, want ik denk niet dat mijn vader zich er ooit mee heeft bemoeid.
Ik vond het van de week toen we de schuur opruimden. Ik heb het maar eens afgewassen en weer terug gedaan in de doos. Behalve de theepot en de kopjes. Die ga  ik een poosje  gebruiken. Er zijn nog maar twee kopjes over trouwens. Wel twaalf eierdopjes. En twee dekschalen en acht soepkoppen en negen melkbekers. De borden, daar zijn er nog wel wat van, platte en diepe.Maar niet één ontbijtbordje
 Er is uiteraard wel een prachtige en geheel onbeschadigde juskom. Ik weet niet goed wat ik er mee moet. Ik ben druk bezig spullen te verzamelen voor de rommelmarkt, maar om dit servies nou te verkopen, nee dat kan ik (nog) niet. Teveel herinneringen denk ik. Plus dat ik het eigenlijk wel mooi vind, fijntjes. Ik kijk al jaren zelf op rommelmarkten of ik iets ter aanvulling vind, maar ik heb het nog nooit gezien. Wel vaak Elfenbein, maar niet dit. Nu maar eens op het www speuren.

1 opmerking:

Wieneke zei

Het is een zeer beschaafd servies. Gek toch, dat eierdopjes nevernooit kapot gaan?
Op Marktplaats kun je ook om aanvulling vragen. Je laat een foto zien en wacht op reacties. Dat heb ik ook een paar maal voor een vriendin gedaan (ook een oud apart servies) en met groot succes.
Op de diverse seniorenpagina's kun je ook vaak in vraag & aanbod terecht.