Totaal aantal pageviews

donderdag 14 juni 2012

Invaljuf

Maandag, dinsdag en woensdag mocht ik invallen. Ik verzeker een ieder dat invallen lastig is. Ook leuk, anders deed ik het niet, maar ook lastig. Deze groep, daar ben ik al wat vaker geweest en dus begin ik de kinderen te kennen. Dat maakt het makkelijker. En deze dagen waren ze dus eigenlijk helemaal niet meer lastig. Oké, er ontploft er af en toe eens eentje. Er loopt wel eens een jongetje iets te hard weg en het uitdelen van de rekenboeken ging ook niet bepaald zachtjes. Soms was er iemand bijna in tranen. Maar dat zijn allemaal normale dingen op mijn school. En we hebben ook erg gelachen.                                            Ik heb weer heel wat geleerd. Echt waar. Er was bijv. een jongetje dat vol trots een paar dollarbiljetten liet zien die iemand hem uit Amerika had opgestuurd. Dat zijn biljetten waar George Washington op staat. Daar weet ik toevallig iets van af en dus werd het geschiedenis. Maar de jongen had zelf ook wat te vertellen, nl. dat George de eerste was met een houten kunstgebit. Ik zei dat ik dat nog nooit had gehoord, maar alle andere kinderen bevestigden het. Dan is een digibord wel heel handig hoor. Even googelen en je ziet echt van alles over dat kunstgebit. Als dan zo';n hele klas zit te gniffelen omdat juf dat niet wist... dan geniet ik daar erg van.
En er was een jongen die vertelde dat er bij het winkelcentrum in de wijk waar ik woon een Turks restaurant is. 'Al heel lang juf, echt waar'. Ik had het nog nooit gezien, terwijl ik daar toch regelmatig boodschappen doe. Dus eigenlijk geloofde ik het niet. Maar toen ik er op weg naar huis langs reed bleek het waar te zijn. 'Ja, zeg, ik weet heus wel waar ik mijn Turkse pizza haal hoor, ik ben vaste klant', zei de jongen de volgende dag.
De laatste dag moest ik ook nog gym geven. Daar heb ik een hekel aan, altijd gehad. De gymjuf was er echter niet, dus ik moest! Ik had nog even gedacht om het maar niet te doen, ik had heus wel een smoesje kunnen verzinnen, maar ja, dat zou niet eerlijk zijn geweest. Ik had geen idee wat ik op dit niveau zou kunnen doen, dus ik vroeg de kinderen wat ze wilden. Allerlei ingewikkelde spelletjes (voor mij ingewikkeld) passeerden de revue. Ik kreeg het al een beetje benauwd. Maar na enig overleg kwamen ze uit op... Schipper mag ik overvaren. Dat werd het dus en het ging geweldig.
Als afscheid kreeg ik een bekertje aardbeienmilkshake van een van de kinderen. 'Wel meteen opdrinken hoor juf, want het is al over datum'.
En vandaag? Vandaag ben ik lekker thuis. Ook weer goed!

Geen opmerkingen: