Totaal aantal pageviews

zondag 3 juni 2012

John Boyne - Noah Barleywater gaat ervandoor

Omdat ik na, De jongen in de gestreepte pyjama, alles van John Boyne wil lezen, nam ik dit boek mee uit de bibliotheek. Roman staat er op en dat is het misschien ook wel, een roman, maar dan wel voor kinderen. Grote kinderen. Het is een buitengewoon fantasievol en sprookjesachtig verhaal. Van de achterflap: De achtjarige Noah lijkt beter met zijn problemen om te kunnen gaan als hij ze zo veel mogelijk vermijdt. Dus gaat hij er op een dag vandoor, weg van huis, over een moeilijk begaanbaar paadje door het bos. Na enige tijd komt hij bij een winkel. Maar het is geen gewone winkel; het is een speelgoedzaak, vol bijzonder, prachtig, wonderlijk en magisch speelgoed. En de eigenaar is een heel bijzondere speelgoedmaker. De speelgoedmaker vertelt Noah een verhaal over wonderen en verbroken beloftes. Hij neemt Noah mee op reis. Een reis die zijn leven zal veranderen.
Gelukkig gaat Noah op tijd terug en volgt nog een ontknoping die niet verrassend is maar wel goed bedacht.
Ik vond het een bijzonder boek, volkomen verschillend van de andere 'John Boynes'. Misschien schuilt daarin de kracht van de schrijver.
Meer John Boyne: klik Ik klikte zelf ook en las een en ander over de schrijver. Hij beschouwt dit boek zelf ook als een kinderboek zie ik.

Geen opmerkingen: