Totaal aantal pageviews

zaterdag 30 juni 2012

London

In een vorig leven woonde ik vast in Engeland en waarschijnlijk in Londen. Ik ben er meer dan twintig keer geweest en het verveelt nooit, echt nooit.
We 'ontdekten' een wijk waar we nog niet eerder waren: Greenwich. We stonden op de nulmeridiaan. We waren in Canary Wharf en bezochten het Dockland Museum.
We liepen door een tunnel onder de Thames en heeeel lang naast de Thames. We zagen de Olympische ringen aan de Tower Bridge en de opbouw van het stadion waar de paardenraces gehouden zullen worden. We zaten in de Tube, in de bus (natuurlijk bovenin en vooraan) en we fietsten!!!!!. We zagen de musical Mathilda en de tentoonstelling van Damian Hirst in Tate Modern. En ook die van Edvard Munch. In de Portrait Gallery zagen we een geweldige tentoonstelling, met prachtige portretten. We aten Italiaans, Indiaas en Fish and Chips. We kregen een overheerlijke Afternoon-Tea aangeboden in het hotel. Dat was een goedmakertje omdat ze ons eerst een nare kamer hadden gegeven. We verkenden nog een andere wijk waar we niet eerder waren: Hackney;  bezochten verschillende markten, winkels en Fortnum &Mason en Liberty. We probeerden mijn foto van veertig jaar geleden na te maken op dezelfde plek als toen en we fietsten langs een van de Londense kanalen. En natuurlijk zagen we ook allerlei bekende zaken tussendoor. En nu zit het er bijna op. Ik zit onder de uitslag van het Londense w ater en we zijn een beetje moe. Maar het was heerlijk!

1 opmerking:

Wieneke zei

Halleluja! Jullie hebben niet stilgezeten, zeg. Behalve dan voor die afternoon tea :-)
London is geweldig. Je had ook weer enige sfeerfoto's.