Totaal aantal pageviews

woensdag 5 september 2012

Groede

Onze lieve Mac heeft het erg naar zijn zin aan 'het schoonste strand van Nederland'. Een strand waar hij ook overdag gewoon mag komen. Aangelijnd, dat wel, maar dat is geen enkel probleem. Dat mag lang niet overal.  In Egmond bijv. mag hij alleen 'smorgens voor tienen en 's avonds na zevenen op het strand. Ik snap het wel, het is in Egmond zo ontzettend veel drukker dan hier,  maar het is ook jammer natuurlijk.
En verder vind ik deze reclame leuk. Want het strand is inderdaad superschoon, in de betekenis van niet vies. De andere betekenis van schoon is mooi, in een beetje ouderwets Nederlands en ook in het Zeeuwsvlaams dialect. En ook dat klopt. Het is hier echt schoon. Ik heb het over Groede!

1 opmerking:

KnutzEls zei

Had nog nooit van Groede gehoord, totdat buurvrouw zei dat ze daar geboren is. Toen meldde een neef dat het zo'n leuk dorp is, jij blogde er al over. En dit voorjaar zijn wij zelf gaan kijken. Kostte nogal moeite omdat onze Katelijne (navi) maar niet door de tunnel wilde. Uiteindelijk toch gekomen, op weg naar Oostende. Het dorp is beeldschoon, voor de zee moeten we nog eens terug, en dan voor wat langere tijd.