Totaal aantal pageviews

zondag 23 september 2012

Seventy before 70

Laatst vroeg iemand of ik aan het hele Postcrossing-gedoe wel eens contacten overhoud. Dat is niet het geval. Het zou makkelijk kunnen hoor, sommige mensen vragen om te gaan corresponderen of mailen.. Maar ik heb het eigenlijk altijd afgehouden en zelf geen initiatief genomen. Ik heb het al druk genoeg. Maar vorige week heb ik voor het eerst zelf een mailtje gestuurd. Aan Jerry in Engeland. Ik kreeg zijn adres en moest hem dus een kaart sturen.  Hij had een leuk profiel gemaakt waarin hij vertelde dat hij via Postcrossing 70 kaarten wilde versturen. En dat was dan één van de zeventig dingen die hij nog wilde doen voor hij 70 werd. Hij is nu 67. Een soort bucket-list maar dan in gezondheid. Dat vond ik een erg leuk idee, dus ik heb hem gevraagd naar de andere negenenzestig dingen. En die heeft hij mij gestuurd. Ik vind het echt leuk om te zien wat hij van plan is. Dit bijv.:

13 Get weight down to 196lbs and keep it there
14 Get weight to 189lbs and keep it there for three months
15 Give money to homeless people on each visit to London for a year
16 Go strawberry picking
Ik wil zijn lijst hier niet plaatsen, maar er staan zowel makkelijk als lastig  te verwezenlijken zaken op.

Ik ben nieuwsgierig van aard, dus ook benieuwd of het allemaal gaat gebeuren. Ja en natuurlijk ga ik zelf ook zo'n lijst maken. Ik ben nog een paar jaar jonger, maar dat maakt niet uit.
'Seventy things to do before 70'
Eerst maar eens even heel goed nadenken.
Wat willen jullie beslist doen? Voor je zeventigste of je dertigste of je veertigste?

2 opmerkingen:

Jolande zei

Grappig jouw berichtje.
Gisteren hadden we het hier in huis over de Amish en toen kwam jongste dochter erachter dat we in een Amishdorp geweest zijn, dat kon ze zich niet meer herinneren.
En toen zei ze dat ze het dus van haar lijst met 100 dingen af kon strepen.
Zelf heb ik niet zo'n lijst, ook geen behoefte aan. Dingen die ik echt heel graag wilde doen, heb ik inmiddels al gedaan/gezien.

Wieneke zei

Interessant. Ik ga er eens goed over nadenken. Misschien maak ik ook wel zo'n bucket list.