Totaal aantal pageviews

woensdag 24 oktober 2012

Gift voor Central Park

Soms begint de dag met leuk nieuws. Iemand heeft een bedrag van 100 miljoen dollar gegeven aan Central Park. De 56-jarige gever John Paulson zei dat het Central Park het "meest democratische" van alle grote instituties in de stad is. 'De gift komt ten goede aan alle New Yorkers', zei hij.
En daar kon hij wel eens groot gelijk in hebben. De gift komt overigens ook ten goede aan toeristen die er net zo hard genieten. Toeristen zoals wij. Ik heb er hard gelopen, gefietst, gezeten, gewandeld, genoten. En ik wil nog een keer terug om te roeien op die vijver.
Ik lees meteen dat er ook kritiek is. Ja, er zal eens geen kritiek zijn. Central Park zou al genoeg geld hebben en andere stadsparken zouden het geld beter kunnen gebruiken. Ja, dat zal best. Maar iemand die zo'n bedrag weggeeft en daar een duidelijke reden voor geeft, verdient geen kritiek vind ik
1 opmerking:

Wieneke zei

Je kunt altijd wachten op die zure opmerkingen. In plaats van dat men het waardeert dat een rijk iemand dit doet. Hij/zij kan het met het grootste gemak ook gewoon NIET doen en alles zelf houden.
Het zal wel jaloezie zijn.
Central Park is gewoon uniek.