Totaal aantal pageviews

maandag 8 oktober 2012

Kleinkind (3)

Voor onze dochter werd geboren, borduurde ik een merklap.  Deze, die je hier ziet. Nog in het kraambed borduurde ik naam en datum er op, liet hem inlijsten en zo sierde hij jarenlang Nienke's kamer. En nu heb ik toch zo'n zin om weer iets te borduren.Voor ons kleinkind! Maar het patroon heb ik niet meer en ik zie niet heel veel leuke alternatieven op internet. Dit patroon kwam uit de Ariadne geloof ik en dat was toen nog een echt handwerkblad. Ik kan de lijst openen natuurlijk, naam en datum weghalen en de nieuwe naam en datum er op borduren, maar dat voelt niet helemaal goed. Zijn er toevallig mensen die een leuk, liefst een beetje vrolijk patroon hebben?

9 opmerkingen:

Diana zei

Je kan het proberen via Marktplaats met deze foto. Heb daar namelijk goede ervaring mee. Een kinderbreipatroon van 30 jaar geleden gevonden welke toegestuurd is.

Bertiebo zei

Thanks Diana, goed idee!

Wieneke zei

Op Marktplaats kun je de gekste dingen vragen en vaak met resultaat, maar ook zou je je vraag in Libelle of Margriet kunnen stellen. Er zijn toch van die 'gezocht' rubrieken?
Handwerkforums? Ja, ik roep maar wat. Maar er zijn toch ook wel boekjes met borduurpatronen en dan stel je zelf het een en ander samen. Letters kun je altijd wel ergens vandaan plukken.
Leuk idee, hoor.

Jolande zei

Ik hoop dat het je lukt het patroon te vinden en anders wat Wieneke zegt, zelf iets samenstellen als je online zoekt vind je de wereld aan leuke kleine patroontjes.

Unknown zei

Hai Bettie,

Mag ik vragen of je ooit dit patroon heb kunnen bemachtigen? In 1984 had ik deze merklap gemaakt voor de geboorte van mijn dochter. Is ooit kwijtgeraakt tijdens verhuizing....

Hoop er een voor mijn kleinkind te kunnen borduren 😊

Dank je wel voor je reactie.

Hartelijk groet, Monique

Bertiebo zei

Monique, het is mij niet gelukt. Ik heb de verklap van mijn dochter uit de lijst gehaald en haar naam verwijderd. Op die plek de naam van mijn kleindochter geborduurd. Succes

Miss T. zei

Dag Bertiebo, ik zie deze toevallig op jouw blog staan en ik heb het patroontje van ariadne.Ik heb het tijdschrift en vele andere oudere adriadnes kunnen kopen op marktplaats.nl. Indien je het nog wenst, contacteer je me dan even? Groetjes, Miss T.

Unknown zei

Dank je wel voor je reactie, ik lees het nu pas. Vriendelijke groet, Monique

Unknown zei

Hallo Miss T, zou het nog mogelijk zijn als ik het patroon (Ariadne) zou kunnen ontvangen/ overnemen? Hoor het graag, met vriendelijke groet, Monique Rappa