Totaal aantal pageviews

zondag 31 maart 2013

Appeltaart

Op de eerste dag van maart
bakt oma Piep een appeltaart,
appeltaart met krenten,
vogeltjes in de lente,
vogeltjes in de lindeboom,
en opa rookt een pijp.

Dit gedichtje (van Han G. Hoekstra) inspireert me ieder jaar op de laatste dag van maart tot het bakken van een appeltaart. Ja ik weet dat er staat de eerste dag van maart, maar ik heb nou eenmaal in mijn hoofd de laatste dag en dus was het vandaag zover.
Niet oma Piep, maar oma Bettie bakte een appeltaart en wel een tarte tatin. En dat-ie niet goed gelukt is, ligt echt niet aan het boek van Janneke Philippi waar ik het recept uit nam. Die recepten kloppen, ik heb er echt al meerdere lekkere appeltaarten uit gemaakt. Maar ik was er van overtuigd dat ik de goede maat bakvorm had en die had ik niet. Mijn vorm was te groot en de volgende vorm weer veel te klein. Het deeg werd niet echt goed gaar (had een stuk dunner uitgerold moeten worden)  en het geheel ziet er niet bepaald uit zoals op de foto in Jannekes boek.
Enfin, wat er in zit is goed en dus zal de smaak ook wel goed zijn, denk ik dan altijd. Maar ja, die valt een klein beetje tegen. Misschien is het morgen beter, dat zou kunnen, dat gebeurt wel vaker en hoe dat komt weet ik niet.
Dus ik hield een berg geschilde en gesneden appels over en daar heb ik toen maar appelcompote van gemaakt. Die was wel erg lekker, dat dan weer wel.

4 opmerkingen:

Wieneke zei

Ja, ik ken dat. Laatst een cake (met een suffe kop) gebakken met te weinig deeg in een te grote vorm. Cake smaakte prima, maar het waren wel half formaat plakjes. :-)

Marloes Kreatief zei

Vind hem er heerlijk uit zien ,en ja dat heb ik ook dat ik een dag later ze nog lekkerder vind ,smullen maar ,
......

Juffrouw Waardvleugel zei

Soms heb je dat, dan lukt het recept niet terwijl de ingredienten hetzelfde zijn....
Eet toch smakelijk!
De Juffrouw

KnutzEls zei

Maakt allemaal niets uit, OMA's appeltaart smaakt gewoon het allerlekkerst! ;-)