Totaal aantal pageviews

vrijdag 31 mei 2013

Kokossoep

We kregen eters en ik wilde eigenlijk iets Vietnamees maken. Ik had één keer in Vietnam een werkelijk verrukkelijke PHO gegeten, met kokosmelk en zoiets had ik bedacht als voorafje. Op zoek naar een recept dus. Blijkt die soep blijkt helemaal niet Vietnamees te zijn, maar uit Thailand te komen. Toen ik daarachter kwam, had ik er al zo'n zin in, dat we dus Thaise soep aten. Niks PHO, maar wel erg lekker. Zo lekker dat ik het recept hier vermeld. Men neme:

* 1 kipfilet
* 1 stengel citroengras (ik had het nog nooit  gezien, maar gewoon bij AH vond ik het)
* 1 klein pepertje
* 2 pakjes kokosmelk (200 ml elk)
* beetje koriander voor de garnering
* 3 eetlepels visolie ( we hebben in Vietnam een fabriekje bezocht waar visolie werd gemaakt)
* 2 eetlepels citroensap
* theelepel suiker.

Eerst de kip gaar koken in 5 dl water met 1 kippenbouillonblokje. Dan het onderste deel van de stengel citroengras heel fijn snijden en met het ingesneden overgebleven stuk mee laten trekken. Zo ook het fijngesneden pepertje. Dan de kip er uit en in hele kleine reepjes snijden. Ondertussen de kokosmelk al roerend opwarmen, visolie, citroensap en suiker erbij en vermengen met de bouillon. Kip er weer in en klaar!
Hoe simpel kan het zijn. Ik ben nooit zo tevreden over mijn eigen kookkunsten, maar dit vond ik echt heerlijk en echtgenoot en onze gasten ook.

De foto's zijn natuurlijk van dat visoliefabriekje in Vietnam.




Het schijnt zeer gezond te zijn, visolie.

1 opmerking:

Jolande zei

Lang geleden toen ik nog vlees at heb ik deze soep wel eens gemaakt en ik vond hem ook erg lekker.
Als ik het zo lees krijg ik er zo weer zin in, toch eens een vega variant maken.
Je foto's vind ik erg mooi.