Totaal aantal pageviews

zaterdag 1 juni 2013

Familie

Dit is het gezin van mijn vader. Arie en Neeltje kregen acht kinderen. Drie jongens en vijf meisjes. Ik moet altijd een beetje lachen als ik aan de namen denk: Trijn, Jannie, Maartje, Hillie en Willie. En de jongens: Teunis, Willem en Arie. Hoe Hollands kan het zijn. Ik weet niet precies wanneer deze foto is gemaakt. Mijn vader Willem was van 1916 en hij staat rechtsachter. Hoe oud zal hij daar geweest zijn? Jaar of twintig misschien? Dus ik gok zo'n beetje rond 1935 en waarschijnlijk was het de trouwdag van Arie en Neeltje.
Van de hele familie is er nu nog maar één over. De jongste, mijn oom Arie. En hij is vandaag jarig. We gaan er heen, want ik vind het altijd fijn om hem te bezoeken. Hij lijkt qua uiterlijk niet zo erg op mijn vader, maar af en toe, als hij lacht of een bepaald gebaar maakt, hoe hij praat..., dan zie ik mijn vader even terug.

5 opmerkingen:

Madelief Weideveld zei

Wat een mooie en roerende blog. In de stroom van het leven......Ik kan zo invoelen dat je in gebaren en blikken even je vader terugziet. Mooi! En veel plezier vandaag. Madelief.

Wieneke zei

Maar misschien ziet oom Arie in jou ook wel trekjes van zijn broer. Mooi familiefoto, Bettie.

Jeanne zei

Ben er even stil van. Herinner me je vader als iemand met heel veel humor, waar ik erg om kon lachen... Fijne dag!

Marloes Kreatief zei

Leuk je foto ,fijne dag met oom arie

Jolande zei

Ik hoop dat je een fijne dag hebt gehad.
De familiefoto is erg mooi.