Totaal aantal pageviews

maandag 22 juli 2013

Stuur een Foto: Klederdracht

Klederdracht vraagt Els deze week bij Stuur een Foto. Dat was even nadenken, want pas geleden heb ik hier mijn eigen klederdrachtfoto laten zien. En een tijd geleden had ik een 'echte' dame in klederdracht gefotografeerd, echter die foto had ik ook al laten zien. Maar deze had ik nog. Het is er eentje uit een serie van meer dan tachtig foto's. Ik zal het even uitleggen.
De vrouw op de foto is één van mijn nichten. Want ik mag dan geen zussen hebben, ik wel een boel nichten en eens per jaar hebben wij nichtendag. Tegenwoordig gaan we alleen nog lekker met elkaar borrelen en lunchen, omdat we allemaal ouder worden en kletsen toch onze voornaamste bezigheid is op zo'n dag. Maar tot voor een paar jaar was er ook een organiserende nicht die dan iets leuks bedacht. Ik heb vier Zeeuwse nichten en een daarvan had georganiseerd dat wij allemaal verkleed zouden gaan in de Zeeuwse dracht. Wat hebben we een lol gehad die dag. Eer iedereeen verkleed was in passende (letterlijk) kleding. Eer ons haar opgemaakt was zoals bij mijn nicht op de foto... Enfin, je kunt je er vast wel iets bij voorstellen. Ik heb echt heel veel leuke foto's van die dag, maar deze kies ik. Waarom weet ik niet, ik vind hem gewoon superleuk.
Meer klederdracht vind je bij Stuur een foto: klik!

2 opmerkingen:

Jeanne zei

Heb jij dat echt gedaan, in klederdracht?
Lijkt me super om dat eens te zien.
Het moet een hilarische dag zijn geweest!
Hahaha

Marga zei

leuk ! Ik heb voor mijn werk nog eens op een ICT-beurs rondgelopen in Zeeuwse dracht, omdat (bijna) niemand wist waar ons bedrijf gevestigd was: St. Philipsland ! Ook dat was af en toe hilarisch! Zal de foto eens opzoeken.