Totaal aantal pageviews

vrijdag 23 augustus 2013

Boedapest

Ik ging naar de boekhandel om het boekje 100% Boedapest te kopen. Superhandige boekjes zijn dat, die 100% boekjes. Dat wil zeggen als je naar een vreemde stad gaat. Er staan altijd een stuk of zes uitgebreide wandelingen in en als je die volgt, zie je de belangrijkste bezienswaardigheden. We hebben ze van meerdere steden en altijd met plezier gebruikt.
Je snapt dat wij binnenkort een weekje naar Boedapest gaan. Onze jongste zoon is nogal een festivalganger en een paar jaar geleden was hij naar een festival in Boedapest. Hij weet natuurlijk dat wij graag een stedentrip maken en vond deze stad echt iets voor ons. Vandaar.
Maar goed, ik ging dat boekje dus kopen en toen ik af wilde rekenen vroeg de verkoopster of wij naar Boedapest gingen. En toen vertelde ze over een boek dat ze jaaaaren geleden had gelezen, waar ze zeer van onder de indruk was, een roman, waarin de stad ook beschreven wordt. En hoe heette die schrijver nou toch ook al weer. Ze nam rustig de tijd (terwijl de rij achter mij groeide), maar kwam niet op de naam van de schrijver. Wel op de titel van het boek. Dat was voldoende, de schrijver werd thuis snel gevonden en het boek bleek nog steeds aanwezig in de bieb.
Ik moet het nog gaan lezen hoor, maar ik vond het zo leuk dat deze dame meedacht. Het was bij Stumpel, meestal niet mijn favoriete boekhandel, want te groot en te onpersoonlijk en te druk.  Zo zie je maar weer!

4 opmerkingen:

Jolande zei

Heel veel plezier in Boedapest, wij vonden het een hele mooie stad.

KnutzEls zei

Wij vonden het er ook heel mooi, waren er in de zomer en in de winter.

Jeanne zei

Veel plezier alvast, en natuurlijk ben ik nu benieuwd wat voor boek het was...;-)

AnjaM zei

WElk boek was dat? Over Budapest?