Totaal aantal pageviews

dinsdag 6 augustus 2013

National Portrait Gallery


In London heb je niet alleen de National Gallery, maar ook de National Portrait Gallery. En vooral die Portrait Gallery is een favoriet museum. Er is daar heel veel te zien, o.a. het veelbesproken portret van Kate hangt daar. Maar ook heb je ieder jaar de BP Portrait Award. Kunstenaars worden geselecteerd met een portret dat ze maakten en dat is al een grote eer. En dan is er ook ieder jaar een winnaar. Dit jaar was het dit portret, gemaakt door Susanne du Toit, een portret van haar 35-jarige zoon. Deze schilderes wint 50.000  pond. Dat is natuurlijk fantastisch, maar zoals gezegd het is echt een grote eer om daar te mogen hangen.


Er is ook een runner up en die krijgt een prijs van 30.000 pond. Dit jaar was dat John Devane en zijn werk heet The uncertain times. Een mooie titel, want hij portretteerde zijn drie puberkinderen. En verder is er hier iets mis bij Blogger. Nou ja, het zal wel aan mij liggen, maar meer plaatjes krijg ik niet geplaatst. Ik krijg ze ook niet op de plaats waar ik ze wil hebben. Echt vervelend. Ik kan ook niet verbeteren als ik een fout heb getypt of zo. Dan moet alles weg. Hopelijk gaat het weer voorbij, want zo vind ik er echt niks aan. Grrrrr.

5 opmerkingen:

Wieneke zei

Ik vind altijd dat jouw weblog heel slecht opent. Duurt erg lang allemaal. Soms laat ik het maar zitten (ongeduldig) en kijk dan later nog wel eens.
Bij andere blogspotters heb ik dat niet.

Bertiebo zei

Maar Wieneke, heb je enig idee hoe dat zou kunnen komen en vooral wat ik er aan zou kunnen doen?

Wieneke zei

Jawel, maar dat zul je wel niet willen. Het scheelt echt enorm als je een hoop van die zijkantdingen weglaat. Dat moet allemaal meegeladen worden.

Madelief Weideveld zei

HAHA, ik moet zo lachen om je manier van schrijven.....dat gemier wanneer iets niet wil. Het is alsof ik mezelf lees. En verwacht van mij geen technische uitleg. Zulke dingen moeten het gewoon doen, net als een naaimachine of een auto en anders hoeft het van mij ook niet meer.
Dag! Madelief.

Bertiebo zei

Ik heb een en ander weggehaald, Wieneke. Ben benieuwd...