Totaal aantal pageviews

zondag 4 augustus 2013

Once The Musical perform Falling Slowly

Jolande let je op? En andere musicalfans ook natuurlijk. We bezochten in Londen de musical Once. Ik had er nog niet van gehoord, maar het zou nog wel eens een hele bekende kunnen worden. We vonden hem ontzettend leuk en erg knap gemaakt.Met acteurs en actrices die ook allemaal muzikant zijn op het podium. Het was natuurlijk volledig uitverkocht en weer in zo'n mooi oud theater, waar alles zeer ontspannen verloopt. Je kunt je eigen drankje meenemen, je kunt gewoon in de zaal iets lekkers eten als je dat zou willen. En in de pauze is er een overheerlijk en peperduur ijsje. Er hangt natuurlijk een verrekijkertje bij je stoel en er is een razend enthousiast publiek. In dit geval gingen ze zelfs staan om te applaudisseren na afloop en dát had ik in London nog niet meegemaakt. We zaten hoog, maar niet te hoog. Dat is me trouwens ook wel eens gebeurd. Dat we zo hoog zaten dat ik met mijn hoogtevrees er helemaal beroerd van werd. Maar nu niet. Het verhaal: een Ierse muzikant en een Tsjechische jonge moeder ontmoeten elkaar. Hun gedeelde liefde voor muziek brengt ze samen en ze beleven onverwacht een mooie romance die echter niet kan blijven bestaan. Dat is het in het kort. De musical kreeg op Broadway 8 Tony Awards, waaronder die voor beste musical. In mijn ogen terecht!

1 opmerking:

Jolande zei

Oh ben ik toch helemaal vergeten hierop te reageren, ik geef het weer de schuld :-)
Erg leuk om jouw verslag te lezen en dat je er zo enthousiast over bent.
Ik wist wel dat hij zou komen en er inmiddels was, maar mij trekt hij voor geen meter.
Dat komt waarschijnlijk omdat ik eens geprobeerd heb om de film te kijken, maar daar halverwege mee gestopt ben omdat ik het zonde van mijn tijd vond.
Maar fijn om te lezen dat jullie er van genoten hebben.
Grappig trouwens dat je nog nooit meegemaakt hebt dat ze na afloop gaan staan om te applaudiseren, ik heb in Londen nog nooit meegemaakt dat ze dat niet doen, wel in Belgie en Nederland :-)
Bedankt voor je verslag en groetjes van Jolande