Totaal aantal pageviews

vrijdag 20 september 2013

Waar moet dat heen met mij?

Zo'n beetje om half acht dacht ik: 'Nou even naar boven, tandenpoetsen en dan ben ik mooi op tijd'.
Op tijd voor het haakavondje bij  Lidwien, die overigens de mooiste dingen maakt en ze hier laat zien: klik.
Maar goed, ik kwam dus in de badkamer en keek in de spiegel. Hm, slap haar, bad-hairevening. Even kammen dan maar. Ja, zo kan het wel, als ik er nou een klein beetje lak op spuit, zit het voor vanavond misschien wel oké.
Beetje gespoten, maar het bleef slapjes. Dan  maar even flink spuiten.
Tja en toen, toen pas, rook ik het. In plaats van haarlak had ik een deodorant gepakt.
Ik heb er twee. De ene heet Neutral en is ook neutraal. Hij doet wat hij doen moet en je ruikt hem niet. De andere gebruik ik nooit, sterk geparfumeerd, ik denk dat het een juffencadeautje aan het eind van het jaar was.
En ja hoor, het was die andere die ik per vergissing over mijn haar had gespoten.  Sterk geparfumeerd dus en dat betekende dat ik als de sodemieter onder de douche moest om mijn haar te wassen. En daarna drogen. Ik heb haar dat niet snel droogt, dus dat duurde even.
Pfff, het was niet heel belangrijk om precies op tijd aan te komen in dit geval. Maar vervelend was het wel. Echt superstom ook.
'Oh', zei een van de haakdames nadat ik mijn verhaal had gedaan,'oh, dat had mij ook kunnen gebeuren'.
Kijk daar knapte ik al wat van op. Want spreekster was toch gauw vijfendertig jaar jonger.
'Beter zo dan dat je die haarlak in je oksel had gespoten', zei een ander. En daar knapte ik nog verder van op, want dat leek me eigenlijk ook.
Enfin, het werd een gezellige kletsavond en ik kwam tevreden thuis. Opgeschoten was ik ook nog.  Goede humeur weer helemaal terug.
Tot ik naar bed ging en ontdekte... dat ik mijn vest de hele tijd binnenstebuiten had gedragen!!!8 opmerkingen:

Lidwien Bruin zei

Whahahahaha, geweldig! Ik dacht nog: wat een leuk stippelvest. Nu ben ik benieuwd naar de andere kant! Het was gezellig en ik verheug me op de volgende keer bij jou.

Jeanne zei

Heerlijk herkenbaar. Je moet er maar hartelijk om lachen. Dat heb ik tenminste gedaan n.a.v. je smeuïge verhaal. (niet om je uit te lachen, integendeel)

Madelief Weideveld zei

Ha ha, wat een heerlijk Bettie-verhaal weer. En zooooooo herkenbaar. Ik heb wel eens in de lerarenkamer gestaan en een collega meldde me dat mijn vest binnenstebuiten zat. Met het uittrekken van het vest zag ze dat mijn bloes net zo verkeerd om zat...pffff. En een haakavond? Nooit verkeerd. Ik word blij van je bericht. Dank je!
Madelief.

Wieneke zei

Je weet niet half hoe je me troost met dit logje. :-)

Zaanse Zolder zei

Hahahahahahahaha nou dat was dan niet alleen maar een bad hairday... wat een heerlijk mens ben je toch....en zo heerlijk menselijk want uhm... nou ja.. ik ben dus net zo...

Marloes Kreatief zei

Ha ha je. Moet maar denken kan nog erger.......ha ha

Juffrouw Waardvleugel zei

Ha ha ha en voor de rest alles onder controle?

Anoniem zei

Hahaha, je vertelt het zo heerlijk droog ... Groetjes Annette E.