Totaal aantal pageviews

woensdag 16 oktober 2013

Lenette van Dongen in de KLEINE Komedie

Ah... gisteren waren we naar de Kleine Komedie in Amsterdam. Naar de voorstelling Roedel, van Lenette van Dongen.
Al sinds jaar en dag ben ik fan van haar en trouwens ook van de Kleine Komedie. Eén van de leukste theaters die ik ken. Met sympathieke leiding, want toen ik een keer geheel buiten mijn schuld te laat kwam bij een voorstelling had Frits die wél op tijd was,  mijn kaartje bij de kassa achter gelaten en kwam er iemand speciaal met mij mee om me alsnog in de zaal te laten. Boven, zodat niemand last van me had. Dat hoef je hier in de schouwburg niet te proberen.
Enfin de KLEINE Komedie dus. Geschikt voor kleintjes zou je zeggen.
Ja, dat is ook zo, we hadden een prima plek, balkon, rechtvoor.
Maar wat denk je? Eveneens rechtvoor, recht voor mij, kwam een man te zitten van minstens twee meter. Type 'ik zit en ik beweeg niet meer'. Zijn haar stond ook nog eens recht overeind.
Nou je kon toch zeker wel langs hem heen kijken, Bettie?
Nee, dat ging niet of bijna niet, want naast hem zat zijn vrouw of misschien wel zijn zus en die was denk ik 1.99 of daaromtrent. Rechts  kon ik een beetje langs de reuzen kijken, maar ja daar stond Lenette natuurlijk niet altijd. Dat is nogal een bewegelijk mens.
Natuurlijk kreeg ik een zeer pijnlijke nek, en ik heb echt niet veel kunnen zien. Wel alles heel goed gehoord, hihi.

De voorstelling was leuk. Niet de beste die ik van haar gezien heb, maar wel amusant. Dus we hadden evengoed een mooie avond. Niks aan te doen verder.

Dit herinnert me trouwens aan die andere avond, dat we naar de afscheidsvoorstelling van Boudewijn de Groot gingen. In Haarlem en dat we toen niets hebben kunnen zien. Dat was veel erger, want dat lag niet aan klein zijn of lange mensen voor je neus, dat lag echt aan de plaats in het theater. Een plaats die ze nooit hadden mogen verkopen omdat je vanaf die plaats het podium nauwelijks kon zien. Daar hebben we toen heftig tegen geprotesteerd, in de pauze al en na afloop nog eens. Dat hebben ze heel serieus genomen daar. Want uiteindelijk kregen we kaarten voor echt de allerlaatste voorstelling (hij plakte er nog een jaartje aan vast) van Boudewijn de Groot in mei 2014. Goed afgehandeld.

1 opmerking:

Juffrouw Waardvleugel zei

Ik zie het voor me, balen dan he?
Gelukkig wel alles gehoord....ha ha.
Xx