Totaal aantal pageviews

dinsdag 15 oktober 2013

Luiwagen

Els is weer terug van vakantie en ik doe weer graag mee aan haar Stuur een Foto. Zo heb je een podium om leuke, mooie, grappige, treurige of interessante foto's te laten zien. Stuur een Foto vind je hier: http://stuureenfoto.wordpress.com/. En Els koos deze week als thema: Schoonmaken.
Dit is mijn foto:
Ik maakte de foto eigenlijk alleen vanwege het woord 'luiwagen'. Echt een ouderwets woord dacht ik op dat moment en ik vroeg me af of mijn kinderen dat woord nog zouden kennen. Of ze weten wat dat is, een luiwagen. Ik denk het niet. Ik zal het ze nog wel eens vragen, want reageren hier doen ze niet, al bezweren ze me dat ze wel lezen.
Maar dit terzijde. Ouderwetse woorden of uitdrukkingen, ik houd er van. Op Facebook is er zelfs een genootschap waar men in ouderwetse termen met elkaar spreekt. Leuk om te bekijken. Het heet het Genootschap ter bevordering van het gebruik van het bedreigde NL woord.

4 opmerkingen:

Zaanse Zolder zei

grappig, een luiwagen. Al geloof ik niet dat ik er eentje heb!

Juffrouw Waardvleugel zei

ja ik ken dat: mam we lezen het echt wel hoor.... ja ja.

Ambela zei

Ik ben 39 en weet wat het is maar ik weet zeker dat mijn kinderen het niet weten en dus ga ik ze dat morgen uitleggen want anders zou dat woord best eens uit kunnen sterven. En idd, we mogen best zuinig zijn op onze woorden. Al maak ik er soms wel een puinhoop van. Dankjewel Juf!

Ambela zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.