Totaal aantal pageviews

zaterdag 28 december 2013

Agenda

Heerlijk altijd, vind ik: een nieuwe agenda. En deze is weer zo mooi.
Het is niet een agenda die ik in mijn tas meeneem, te zwaar voor mij.
Nee, deze staat in de keuken bij wijze van kalender, planner of hoe je dat wilt noemen en we noteren onze afspraken er in.
Bij elke week staat een gedicht, met een 'beeld' , zoals dat bij Plint gebruikelijk is.
Daarbij zitten er flink wat lege blaadjes in, zodat ik hem ook een beetje als een soort dagboek kan gebruiken. Of ik kan  mijn lijstjes er in schrijven. 
Er zit zelfs  een mapje in,  om bonnetjes of kaartjes  te bewaren. Echt leuk.
Ja, het nieuwe jaar komt er aan, maar deze week staat ook nog in de agenda. De laatste week van 2013.
 Terugkijkend in mijn vorige Plint agenda kan ik alleen maar constateren dat het een best jaar was. Met als hoogtepunt de geboorte van Anna. (Dat hadden jullie vast niet gedacht hè?)

Ps.: Ik heb nog altijd zo'n spijt dat ik mijn agenda's van de middelbare school heb weggedaan. Wat zou ik daar graag nog eens in kijken. Zo'n Rijam agenda waar mijn hele leventje in stond. Ik zie zo'n ding echt voor me: volledig volgeplakt en gekalkt. Uitpuilend.
Wel heb ik nog een klein agendaatje uit 1951 van mijn vader. 'Bertie' staat er op 7 augustus. Verder niks. Mijn vader noteerde niet veel in die agenda. Maar wel mijn naam op mijn geboortedag.

3 opmerkingen:

Marga zei

ja, die Rijam-agenda's heb ik nog, ik ga ze eens opzoeken!

Juffrouw Waardvleugel zei

Agenda's daar ben ik dol op, en vulpennen, notebooks, portefeuilles, tassen. hEERLIJK!!

Een paar van de oude middelbare school agenda's heb ik nog ergens, volgeplakt met briefjes, plaatjes enz.

En deze week is mijn agenda vrijwel leeg, ook heerlijk. De tijd aan mezelf.
Xx

Nanos zei

Wij mochten op school alleen de agenda van de school gebruiken. Er stond geen foto of ander leuks in, echt helemaal niets. In die agenda mocht niets geplakt of geknoeid worden, echt helemaal niets. En dat werd gecontroleerd door de directrice in eigen persoon. Een eventuele represaille bestond uit het zorgvuldig moeten bestuderen van alweer een onregelmatig Frans werkwoord. Sommigen begonnen aan een tweede (eerste dus) agenda ernaast, maar dat werkte meestal niet.