Totaal aantal pageviews

zondag 22 december 2013

't Papeneiland, Amsterdam

Altijd als we naar de Noordermarkt gaan (op maandag is die) eindigen we in Café 't Papeneiland. Ze serveren daar gigantische appeltaart, waar zelfs Bill Clinton ooit van smulde. Maar wij zijn er meestal rond lunchtijd en trakteren ons zelf op een broodje. Ik met oude kaas en echtgenoot met ossenworst. Een beter broodje oude kaas heb ik nog nergens ontdekt! De laatste keer dat we er waren hing deze Donald Duck tekening er. Leuk.
In het echt ziet het café er zo uit:


Het is een heel oud café, uit 1642. Het heet zo omdat er in de kelder een vluchtroute eindigde. Een vluchtroute voor Papen vanuit de schuilkerk op de Prinsengracht.
Nou, als dat geen historie is. En daar dan zomaar een broodje eten op die historische grond...

De bovenste foto maakte ik, maar de onderste heb ik gepikt van het www. Was vergeten een foto te maken en omdat we op maandag oppassen, komen we er niet meer zo regelmatig!

1 opmerking:

KnutzEls zei

Nou ja, dat moet wel toeval zijn. Nam deze week 2 "De Waal/Baantjer"{ boeken mee. De Waal en Baantjer schreven ze samen en de hoofdpersoon is Peter van Opperdoes. Hij is sinds kort weduwnaar, maar heeft nog contact met zijn vrouw. En in dit café kwamen ze vaak. En soms gaat hij nog wel eens langs, maar hij daalt dan altijd af naar het water.
Ik ken het omdat ik met jou daar die heerlijke appeltaart at. Grappig hè?

PS: die appeltaart moet ik nog maar eens proeven, jij ook?