Totaal aantal pageviews

dinsdag 14 januari 2014

Excellente school

Wow, wat kan een mens trots zijn. 'Mijn' school kreeg gisteren het predicaat  Excellente School.
Als allereerste speciale basisschool in Nederland!!!!
De nominatie was al iets om trots op te zijn. Er waren pittige criteria. De beoordeling (in verschillende rondes)  was zwaarder dan een inspectiebezoek.  Maar als je het predicaat  dan ook echt krijgt... fantastisch!
Het was zo leuk. De collega's en ook wat oud-collega's die nog niet zo lang weg zijn, waren op school om de uitreiking via  live stream te volgen. De directeur en twee andere collega's waren in Den Haag om eventueel het predicaat te ontvangen, van premier Rutte.
Maar eerst kregen wij allen  een prachtige zilverkleurige speld en een persoonlijk compliment op schrift. Nog vóór de uitslag kwam,  omdat 'we het ook verdienden door alleen genomineerd te zijn'. Een heel mooi gebaar vond ik dat en super attent. Onderwijsmensen worden meestal niet heel erg in de watten gelegd en dan is dit wel speciaal.
En toen was het wachten. Op het moment dat  de uitslag eindelijk kwam, ging het dak van de aula er bijna af! Terecht!!! Er zijn maar 76 scholen in Nederland met dit predicaat en maar 3 SBO-scholen!
Daarna was er een buffet, alle collega's hadden iets meegenomen en het was allemaal heerlijk. We wachtten nog tot de mensen die naar Den Haag waren geweest terugkwamen met de oorkonde en een vlag en een bordje voor aan de deur.  De directeur las het rapport voor en dat was geen kattepies. Echt, ik barstte bijna van trots. En nu nog steeds.
Vandaag is er taart voor ouders en kinderen en is er voor de kinderen verteltheater. Op dinsdag ben ik altijd op school aan het 'vrijwilligen', dus daar kan ik lekker van meegenieten straks.
Als je geïnteresseerd  bent, kun je hier het juryrapport lezen: klik

(En dan te bedenken dat ik bijna niet was gegaan, want ja, maandag is Anna-dag. Oppasdag dus. Ik was het echt niet van plan, tot iemand gisteren tegen me zei dat ik Anna iedere week zie en iedere dag zou kúnnen zien, maar dat ik dit nooit meer mee ging maken. Toen was ik om. Echtgenoot heeft de hele dag alleen voor Anna gezorgd. Dat kan hij uitstekend gelukkig!)


7 opmerkingen:

Wieneke zei

Whow, dat is geweldig. Kan me voorstellen dat je trots bent, want je hebt er wel aan meegewerkt. En opa kon eens een hele dag alleen grootvaderen zonder concurrentie :-)

Marga zei

Proficiat!!

sjannesblog@wordpress.com zei

Van harte gefeliciteerd en fantastisch, dat ze de oud medewerkers niet zijn vergeten. Jullie waren het fundament van dit succes. Geniet ze!!

Nanos zei

Gefeliciteerd!
Het lijkt me heerlijk om te werken op een school waar het allemaal klopt,waar niemand de kantjes eraf loopt, waar kennis van zaken is en de leiding ook leiding geeft.

Ambela zei

Van harte gefeliciteerd!

KnutzEls zei

Leuk dat je er bij kon zijn.

Karin zei

Fantastisch! Gefeliciteerd!