Totaal aantal pageviews

vrijdag 10 januari 2014

Israel: we lagen voor Jaffa en... een rommelmarkt!

Letterlijk, ja echt letterlijk lagen we voor Jaffa. We logeerden in Tel Aviv en Jaffa was vroeger een zelfstandige havenstad, maar nu een wijk van Tel Aviv.
En figuurlijk lag ik ook voor Jaffa, want op de laatste avond overvallen door echt behoorlijk buikpijn en diarree. Gelukkig en met behulp van Nederlandse theebeschuitjes was ik na een nare nacht de volgende dag weer enigszins opgelapt. Klaar om Tel Aviv en Jaffa te bezoeken.
Tel Aviv staat op de Wereld Erfgoed lijst. De witte stad van Tel Aviv schijnt namelijk heel bijzonder te zijn. Er zijn tig musea.
Maar ja, op de eerste dag van ons verblijf in Israël waren we ook in Tel Aviv en  had de reisleider al gesproken over Jaffa en tussen neus en lippen door over de rommelmarkt die daar is.
Zoiets hoef je mij maar een keer te zeggen natuurlijk en ik heb gelukkig een man die soms ook de rommelmarkt prefereert boven een museum.
Ik schaam me wel een klein beetje (een heel klein beetje), want we lieten de Witte Stad en al die prachtige musea liggen en liepen rustig naar Jaffa. Misschien geen cultureel erfgoed, maar wel oud en leuk!!!En zeg nou zelf, een rommelmarkt in Israël moet toch anders zijn dan eentje in bijv. Bovenkarspel.

De wandeling er heen was al mooi. Met veel te zien. Zelfs de muren waren bijzonder en anders beschilderd.

 En dan de rommelmarkt zelf natuurlijk. Ik knapte hoe langer hoe meer op. 

Links boven in de collage zie je trouwens een geborduurde rabbi. Zijn foto hangt er onder. Zo gaan die dingen blijkbaar. Zelfs een rabbi kan op een rommelmarkt terecht komen.

Gekocht heb ik niks, maar genoten des te meer. Ik sluit af met hem. Omdat hij zo hard aan het werk was.

5 opmerkingen:

KnutzEls zei

wij hadden die rommelmarkt ook niet overgeslagen

Jolande zei

Als ik moest kiezen tussen een museum en een rommelmarkt zou ik het ook wel weten :-)

Anoniem zei

Geweldig! De rommelmarkt ook, maar die muurschilderingen...ik meen zelfs mensen te herkennen: Gola Meir en Einstein, klopt dat?
Mien

Bertiebo zei

Er stonden geen namen bij, Mien. Maar wij herkenden de lui ook, dus dan zal het wel hè. Einstein zag je trouwens overal.

Karin zei

als je nog wat van Tel Aviv wilt zien kijk dan eens op de website van fotograaf Thomas Schlijper. Hij is een paar keer per jaar in Israel, meestal in Tel Aviv. Hij was er bijvoorbeeld vorige week nog. Kijk maar op www.schlijper.nl Je kunt op verschillende manieren zoeken op zijn website, maar dat lukt jou wel. Fantastische website, ik volg hem bijna dagelijks.