Totaal aantal pageviews

zondag 19 januari 2014

The Young and Prodigious T.S. Spivet

Een van mijn voornemens voor dit jaar was (en is): vaker naar de film. Vaker naar ons onvolprezen filmhuis. Tot nu toe is dat aardig gelukt mag ik wel zeggen. Gisteravond zagen wij de vijfde film dit jaar. En er was er niet een bij die ons niet aanstond. Hier is mijn top vijf van de vijf:

1. Philomena
2. The young and prodigious T.S. Spivet
3. Avant l'hiver
4. The lunchbox
5. Soof

Philomena, daar heb ik al over geschreven. Avant l'hiver vond ik een mooie film, misschien meld ik er nog wel wat over. Ook the Lunchbox was goed, zij het een tikje traag. Ik had een minuutje of tien geslapen en niks gemist.
En dan de film van gisteren. The Young and Prodigious T. S. Spivet. 'Van de makers van Amelie',  stond er in het filmkrantje. Ja, dat is natuurlijk een geweldige aanbeveling. Bovendien had ik oudste zoon met Sinterklaas het boek cadeau gedaan en dat was natuurlijk ook niet zomaar.
Ik vond de film superleuk, met allerlei verrassende technische vondsten er in. 3D was het, een brilletje op dus. Het had (dachten wij) ook wel een gewone film kunnen zijn, we vroegen ons af wat 3D toevoegde. Maar dat zegt ook weer niet zo veel, want dat vind ik geloof ik altijd.
Het verhaal:
Een jongen van tien, T.S. Spivet, bedenkt een perpetuum mobile. Daarmee verdient hij de prestigieuze Baird-prijs. Die mag hij in ontvangst komen nemen in het Smithsonian in Washington. Men weet daar niet dat hij nog maar een kind is. Zijn omstandigheden thuis zijn niet erg vrolijk of stimulerend,  dus hij besluit dan maar zelf naar de andere kant van het land te reizen. Die tocht ( op een goederentrein) en de afloop (die wel een beetje over de top was) maken wij als kijker mee.

Thuis hadden wij nog enige discussie (we waren met zoon en schoondochter) of het nou een kinderfilm was of niet. Er zaten wel kinderen in de zaal. We kwamen er niet uit. En misschien is dat nog wel een extra aanbeveling. 
Maar al met al een echte aanrader die op 1 gekomen zou zijn als Philomena daar al niet stormvast stond!
Het boek ga ik nog lezen, maar dan moet oudste zoon een beetje opschieten!

4 opmerkingen:

Madelief Weideveld zei

O jee, in dit jaar? Al vijf keer naar de film geweest? Je bedoelt dit kalenderjaar? Het is 19 januari.....dat is om de vijf dagen naar de film? Deze lijkt me prachtig!
Dag,Madelief.

Bettie zei

Ja het is wel erg he Madelief, maar ik vind het heerlijk. Het is hier ook niet duur,vergeleken met een gewone bioscooo

Juffrouw Waardvleugel zei

Ook wij hebben een bioscoop midden in het boerenland!
'S winters gaan we er graag heen! Onlangs naar 'Midden in de winternacht' geweest. Een kinderfilm maar erg leuk!
Xx

KnutzEls zei

Wij kregen van onze jongens een strippenkaart voor Lantaren/het Venster, hier in Rotterdam. Daar hebben we nu 4 films mee gezien, w.o Philomena en Lunchbox.