Totaal aantal pageviews

woensdag 12 februari 2014

Waren de goden kosmonauten?

Hoe lang geleden weet ik niet meer, maar in ieder geval ver voor de internettijd, verscheen dit boek: Waren de goden kosmonauten? van  Erik von Däniken.
Zeker weet ik het niet, maar ik denk dat het toen een ware hype was, al had ik dat woord nog nooit gehoord. Hoe dan ook, ik kocht het boek (bij Boek en Plaat, herinnert u zich dat nog, Boek en Plaat?)
En ik las het uit, gefascineerd.
Von Däniken stelde dat wij in de prehistorie bezocht zijn door intelligenties vanuit de ruimte. En hij leverde daar allerlei bewijzen voor. Foto's van landingsbanen en rotsschilderijen en zelfs teksten uit de bijbel als ik mij goed herinner.
Er kwam natuurlijk veel kritiek, het zou niet wetenschappelijk genoeg zijn en zo. Dat kon mij niet echt schelen, ik vond het interessant.
Maar ja, zoals dat gaat, er kwamen andere interesses, het boek leende ik uit en kreeg het niet terug en ik dacht er eigenlijk nooit meer aan.
Toch, toen ik het laatst voor 20 cent zag liggen op een rommelmarkt nam ik het mee. Ik kwam er nog niet aan toen om het nog eens door te nemen, maar het plan is er.
Door die foto's van de cirkels in de polder bij Groede, kwam het weer helemaal terug. \
Het raadsel van de cirkels is overigens opgelost denk ik.
Door Bernardine en ook door Bert. Zij hadden zo'n beetje hetzelfde idee er over.
Bernardine schreef:
Dan denk ik dat het een soort waarschuwing is. Een soort alternatieve (en goedkopere!) rotonde. Opdat de weggebruikers in ieder geval denken, he wat is dat? Ik zal wat langzamer rijden.... :-)
Dit is wat Bert schreef, via Marion:
Het is een manier om mensen te verleiden om zich op de kruising te gedragen alsof het een rotonde is. Zie ook dergelijke oplossingen in Bovenkarspel en andere plaatsen waar de kruising te klein is om een rotonde aan te leggen, het verkeersaanbod te groot om het helemaal aan Darwin over te laten, maar te klein om stoplichten te plaatsen.
Klinkt logisch hè?
Maar toch ga ik even kijken als ik weer eens in Groede ben... of er misschien een ruimte-iets ligt. 

2 opmerkingen:

Marga zei

"om het helemaal aan Darwin over te laten" geweldig, die hou ik erin!!

Wieneke zei

Het was een geweldig boek. Nogal wat ophef erover door kerkmensen. Net als over de boeken van Dan Brown. Ik moet daar altijd wel om gniffelen.