Totaal aantal pageviews

zondag 30 maart 2014

Earth Hour

Een uur lang ging het licht uit, gisteren van 20.30 tot 21.30. Een bedenksel van het Wereld Natuur Fonds. Niet zozeer bedoeld als bezuiniging op de energie, maar als een soort bewustwording: mensen we hebben maar één planeet en die is niet meer zo gezond. Wees zuinig.
Een prima gedachte leek ons en we deden dus gisteren het licht uit en hadden het gezellig.
Ik was al eerder geraakt door het idee van het WNF, namelijk toen ik een filmpje zag een paar jaar geleden, vergelijkbaar met dit filmpje uit 2013.


 
 De gedachte dat overal op de wereld op hetzelfde moment het licht uit gaat, ja dat spreekt me aan. En bovendien ben ik wel van van 'alle beetjes helpen'. 
Vandaag lees ik dat er ook heel veel kritiek is op deze actie. Dat het veel meer energie kost om al die uitgedane verlichting weer op te starten. En dat de CO2 uitstoot door de kaarsen die mensen aansteken heel groot is. Zaken waar ik geen verstand van heb, maar als dat klopt is het wel raar natuurlijk.
(Ook onzinkritiek, in mijn ogen, zoals dat de baby's die verwekt worden tijdens dat donkere uurtje, allemaal weer heel veel gaan kosten, dat jongeren in het donker dingen gaan doen die niet door de beugel kunnen).
Toch: ik blijf nog steeds bij mijn standpunt dat bewustwording noodzakelijk is en dat alle beetjes helpen. Niet slim waarschijnlijk, maar dat is wat ik vind.


3 opmerkingen:

KnutzEls zei

Tja, hoe het allemaal zit weet ik ook niet. Ik hou van licht en als het somber weer is, doe ik graag een lichtje aan. Maar het hoeven natuurlijk niet allemaal 100 watt lampen te zijn. Als we allemaal ietsjes bezuinigen, zou dat helpen?

Juffrouw Waardvleugel zei

Prachtig filmpje! Ik word dan toch een beetje emotioneel. Mooi gebaar ook, het gaat feitelijk om de bewustwording!
groeten!

Es zei

Ik geloof in bewustwording en heb ook dapper mee gedaan gewoon weg omdat ik om de aard geef. En tsja wat is goed en wat niet....Alleen de kaarsjes en geen electronica aan was een heerlijke rust.
X Es