Totaal aantal pageviews

vrijdag 9 mei 2014

Ah... la Venezia!

'Ging je dan met het boek van die tekenaar in je hand,  die plekken zoeken en dan foto's maken?', werd me gevraagd. Nee, dat deed ik niet. We kochten het boek pas op de laatste dag en we hadden al te weinig tijd vond ik. Dus op die manier 'werken' zou wel heel leuk geweest zijn, maar dan hadden we echt langer in Venetië moeten zijn.
Nu maakten we, zoals bijna altijd in een vreemde stad, gebruik van een 100% boekje. Zo'n boekje gidst je door een stad in wandelingen. En als je die allemaal volgt heb je een goed beeld van de stad. Wij doen er altijd een paar, nooit allemaal, want we wijken ook nog wel eens af van de routes. Of we hebben meer zin in een prettig terras, of een bankje in een park, of een muurtje aan een kade.
Maar die 100% boekjes vind ik echt ideaal.
Terug naar Venetië. Eerst met M. Sasek:

Het is daar in Venetië nogal toeristisch allemaal. Niet dat je als toerist aangevallen wordt door opdringerige verkopers. Helemaal niet. Maar alles is op toeristen gericht. Met veel kaarten, maskers en onsmakelijke, dure toeristenmenu's. En op sommige plaatsen was het verschrikkelijk druk. De rij om in de basiliek te kunnen kijken liep bijna over het hele San Marcoplein. En dat is een heel groot plein hoor.
En op de laatste ochtend wilden we graag naar het Peggy Guggenheimmuseum. Dat hebben we ook gedaan, maar dat was geen succes. Het museum is niet zo groot en die dag was een vrije dag voor de Venetianen. Dat was dus niet leuk.
Maar verder? Precies wat ik al eerder zei. Je neemt een afslagje en je staat op zo'n prachtig oud pleintje, met meestal een café en daar sta je dan alleen. Daar kun je dan ook heerlijk eten. Met een glas wijn in het zonnetje. Ik wil zo wel terug!
Nog een paar plaatjes dan maar:
Deze toren, de Slakkentoren genaamd, bij een van de vele Palazzo's, is toch echt wel een bezienswaardigheid. Maar hij ligt een beetje achteraf en wij waren daar helemaal alleen. Palazzo Contarini del Bovolo

Dit is het beeld wat je ziet als je op de kade voor het Dogepaleis staat. En je ziet het ook als je met de boot naar een van de eilanden gaat. Wat wij dus deden. Maar daarover morgen. Misschien.

4 opmerkingen:

Bernardine zei

Echt leuk dat de tekeningetjes uit het boekje overeen komen met je eigen foto's.
Ik hoop wel op morgen meer :-)

Jeanne zei

Wat een leuk idee om op deze manier verslag te doen van je vakantie. Je enthousiaste verhalen zorgen ervoor, dat mijn wens om Venetië te bezoeken hoog op mijn verlanglijst blijft staan. We zouden een reis maken eind april/ begin mei, maar die werd geannuleerd. Balen.

KnutzEls zei

Meteen weer mijn eigen foto's bekeken en lekker weggedroomd. Fantastische stad om te zwerven ;)

Marloes Kreatief zei

Sfeervvol en gezellig lijkt me ,nooit geweeest