Totaal aantal pageviews

zaterdag 17 mei 2014

Boete

Geachte bestuurder,
 
 
U hebt een beschikking en vervolgens twee aanmaningen ontvangen voor het overtreden van een verkeersvoorschrift.
Het openstaande bedrag is niet volledig op de rekening van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) bijgeschreven.
Daarom zullen wij de bank opdracht gegeven uw rekening te blokkeren per dinsdag 13 mei 2014.
Alleen persoonlijk bij het BKR zelf kunt u inzage krijgen in de informatie die het BKR over u ontvangt.
Het blokkeren van rekening betekent dat de toegang tot uw rekening geblokkkeerd is met ingang 13-05-2014 voor een periode van vier werken.
 
 
Met de 3v online krediet kunt u online op onze website de betaling voldoen. U dient hieronder te klikken op 3v credit kopen .
 
Let op: nadat uw de 3v (prepaid credit) heeft gekocht dient u de 19 cijferige nummercode hieronder te activeren om de betaling te voldoen.
Klik hieronder op aanmaning betalen.
 
 
Het volledige bedrag van Eur 155,00 (inclusief kosten) moet uiterlijk 19-05-2013 worden betaald. Doet u dit niet, dan wordt u per 19-05-2014 geregisteerd bij BKR.
Voorkom blokkade van uw rekening.
 
Hoogachtend,
 
 
Dit mailtje ontving ik daarnet. En met mijn net ontwaakte hoofd schrok ik er ook nog een beetje van. Stom natuurlijk, want ik had al uit de eerste regel kunnen opmaken dat dit onzin is, aangezien ik geen bestuurder ben. Ik fiets alleen maar.
Maar het toeval wil dat ik hier ook echt een bekeuring heb liggen, een boete die betaald moet worden. Waar ik echter nog niet op gereageerd heb omdat ik het niet eens ben met de beschikking en in beroep ga. Daar heb ik nog even de tijd voor dacht ik en controleerde het meteen voor de zekerheid. Klopt, ik heb nog tot 26 mei. 
 
Maar wat een manier om mensen te laten schrikken en te laten betalen hè. Ik kan me zomaar voorstellen dat iemand er in trapt. Getver!

3 opmerkingen:

KnutzEls zei

Dit is een phishingbericht. Als je hierop reageert, heb je kans dat je rekening leeg geplunderd wordt. Eng he, dat je daar zo maar in zou kunnen trappen, want het lijkt bedrielijk echt.

Chantal zei

Wij kregen phishinh die erg leek op de originele iTunes facturen, en met bedragen die me ook even deden schrikken...

Zaanse Zolder zei

Ontzettend irritante mails zijn dit ja. Ik ontvang ze regelmatig maar ik klik nooit ergens op. Weg ermee.