Totaal aantal pageviews

dinsdag 27 mei 2014

De interne jury

'Morgen blijf ik net zo lang in bed tot het boek uit is' zei ik gisteravond laat. En dat deed ik. Ben net opgestaan!
Het gaat hier om een boek dat ik gereserveerd had bij de bibliotheek. Een tamelijk nieuw boek. Ik mocht het drie weken houden. Meestal is dat genoeg en anders kan je het verlengen. Nu was het niet genoeg, omdat ik er niet meteen in begon en doordat iemand anders het ook had gereserveerd kon ik het niet verlengen. Het boek had eigenlijk zaterdag terug moeten zijn.
Tja, nu krijg ik dus een boete. En daar heb ik een ontzettende hekel aan.
Maar ja, ik was al te ver gevorderd om het terug te brengen zonder het uit te hebben.
Het boek:
Laat ik eerst maar zeggen dat ik graag Michael Connelly lees. Ik ben al fan van hem sinds zijn eerste boek 'Tunnelrat', in mijn ogen ook zijn beste boek, met Harry Bosch als hoofdpersoon. Ik heb het laatst nog eens herlezen.Klik
Inmiddels is er een opvolger voor Harry, nl. Michael (Mickey Haller) en dit is al het vijfde boek met Haller in de hoofdrol. Ik heb ze nog niet allemaal gelezen.
Het verhaal: 
Haller is advocaat en hij werkt vanaf de achterbank van zijn Lincoln. In dit verhaal neemt hij het op voor de vermoorde Gloria Dayton (Glory Days). Zij was een prostituee en Michael heeft haar jaren geleden geholpen uit het leven te stappen. Hij is geschokt door haar dood. Vervolgens wordt hij gebeld door haar pooier die van de moord wordt verdacht. Haller gaat met zijn team op onderzoek uit, want hij gelooft die pooier. En dan wordt het een spannend verhaal waarin Michael kosten nog moeite spaart om de waarheid boven tafel te krijgen. Ingewikkeld verhaal ook hoor, maar toch zeker de moeite waard.

Enfin, ik ben er weer. De dag kan beginnen.


2 opmerkingen:

Chantal zei

Ik mag zijn boeken graag lezen... sterke thrillers

Hanneke zei

Dit boek ken ik nog niet, maar andere boeken van Connelly las ik graag.