Totaal aantal pageviews

zaterdag 3 mei 2014

Hahaha!

De foto is niet helemaal scherp, maar dat komt doordat ik zo moest lachen. Gistermorgen om tien uur in mijn favoriete warenhuis, Hema.
Normaal gesproken is het op dat tijdstip rustig, maar nu was het tamelijk druk. Ik hoorde al snel dat het Amerikanen waren die de drukte veroorzaakten.  Een grote groep oudere Amerikanen, uiteraard met petjes en luid en duidelijk aanwezig.
Ze waren zeer geïnteresseerd in de afdeling huishoudelijk artikelen. En bijna allemaal kochten ze een flessenschraper. Wat zeg ik, ze kochten er niet één, ze kochten een heel bosje. Ze waren er in het rood en  in wit, het stond best feestelijk bij de kassa.
Ik zag iemand van de winkel aan komen snellen met een emmer vol flessenschrapers en hij vertelde dat dit het laatste was, meer had hij niet.
Toen ik zelf aan de beurt was ( drie mensen met schrapers voor me), vroeg ik wat dat nou toch allemaal was.
'Oh' zei de caissière, 'dan hebben ze op de boot verteld dat wij Nederlanders zo gierig zijn dat wij onze flessen uitschrapen en dat het een origineel en goedkoop cadeautje is voor thuis'.
En dan zie ik voor me dat er ergens in Minnesota, ik noem maar wat, een Amerikaanse dochter van haar ouders die een paar weken Europe hebben gedaan, een Hema flessenschraper krijgt.
 Nice!

Ps. : In de winkel aan de overkant, informeerde een Amerikaanse naar een poffertjespan, een poffertjespen. Ze werd naar de Hema verwezen. Maar 'daar waren ze uitverkocht' zei de Amerikaanse.

10 opmerkingen:

Zaanse Zolder zei

Hahahahaha ik zie het helemaal voor me ! Maarre.... een flessenlikker -want zo noem ik het -... heb ik ook hoor (bij de Action nóg goedkoper hihi). Superhandig voor de pakken vla :-)

Marga zei

Ik gebruik 'm ook nog wel en ik heb 'm meerdere keren cadeau gedaan aan buitenlandse vrienden, net als een kaasschaaf: very Dutch!

Hanneke zei

Blijft de vraag of dit zo Dutch is. Je komt die dingen in allerlei buitenland tegen en die liggen er dan echt niet voor de Nederlandse toeristen. De kaasschaaf is, dacht ik, een Noorse vinding. Supermarktaanbiedingen en uitverkoop zie je wereldwijd. Ja hoor, speciaal voor ons, natuurlijk.

Bertiebo zei

Hoe dan ook: het leek die Amerikanen erg Dutch.

Kitty zei

Je kunt ze ook van alles wijsmaken he... ;)

Stins zei

Hahaha, geweldig tafereel moet dat geweest zijn!
Ga je helemaal hier op vakantie kom je met zó'n ding thuis.... Dan vind ik een klomp toch leuker geloof ik ;-)

Hetty van Baaren zei

Hahahaha! Wij hadden er vroeger thuis ook een!

Chantal zei

Dat is nostalgisch voor mij, de flessenschraper. Vroeger hadden wij nl nof ECHTE glazen flessen voor onze vla

mieke Bregman zei

wat vreselijk grappig, hierdoor wordt je hele dag opgefleurd

Unknown zei

Ik woon al jaren in Australie, en mijn moeder heeft verschillende flessenlikkers meegenomen over de jaren aangezien ze hier niet te koop zijn. Mijn kinderen en schoonzoon hebben ze nu ook nodig, dus ik hoop dat wanneer ik in mei naar Nederland kom dat ik ze nog kan vinden.