Totaal aantal pageviews

donderdag 8 mei 2014

Miroslav Sasek en Venetië

In Venetië kochten we een boek over Venetië. Om de herinnering warm te houden thuis.
Een boek getekend door Miroslav Sasek, een Tsjechische illustrator.
Ik houd heel erg van zijn werk. Hij maakte ook boeken over New York en Parijs en Londen.
Zijn tekeningen van de stad Venetië maakte hij in 1961, of eigenlijk werd zijn boek in 1961 uitgegeven. De herdruk die wij kochten  is uit 2006.
Geniet mee van zijn illustraties. Het zijn bijna allemaal zeer bekende punten en ik had dan ook van bijna al zijn onderwerpen ook foto's gemaakt. Het leek me wel een leuk idee om die samen te laten zien: tekening en foto. Bij dezen dus:

 De gondeliers die je tot een tochtje in hun gondola proberen te verleiden. Niet gelukt in ons geval, 125 euro voor drie kwartier vonden we flink aan de prijs. We hebben trouwens best veel gevaren al was het niet in een echte gondel. Vanaf het vliegveld gingen we met een boot naar de stad en later bezochten we een paar andere eilanden.


Ook niet veel veranderd op De Brug der Zuchten. In het Italiaans klinkt het trouwens veel mooier: Ponte dei Sospiri. De brug heet zo omdat de gevangenen op weg naar de gevangenis op deze brug liepen te zuchten en te steunen. En dat zuchten gebeurt nog steeds, al ging het hier niet om een gevangene. Kijk maar:


 Nou, dat is al weer heel wat voor vandaag. Wordt vervolgd.
Oh ja en mocht je geïnteresseerd zijn in M. Sasek, de tekenaar: klik

2 opmerkingen:

Chantal zei

grappig om te zien dat ze in Las Vegas met het Venetian Hotel zo spot on zijn met de replica

Lidwien Bruin zei

Wat een geweldige illustrator!