Totaal aantal pageviews

woensdag 28 mei 2014

Over bloggen, bakken en boeken

Maandag was ik een dagje uit met Els (van KnutzEls). Wij kennen elkaar van het bloggen en zijn inmiddels vriendinnen geworden.
We waren het station nog maar nauwelijks uit of ik kreeg alweer een cadeautje van Els. Een oud meisjesboek, met een kaft getekend door Hans Borrebach. Daar ben ik uiteraard erg blij mee.


Gelukkig kan ik deze keer iets terug doen. Ik won een tijdje geleden dit boek. Die Rutger is de winnaar van Heel Holland Bakt. Het is echt een leuk boek, met superlekkere recepten. En Els is een topbakker. Zij werd zelfs geselecteerd voor de voorrondes van HHB. Wat natuurlijk een heel avontuur was. Het lijkt mij persoonlijk doodeng. Dat was het ook wel heb ik uit de verhalen begrepen. Maar Els is een stoere hoor.
Enfin, het boek is meer geschikt voor haar dan voor mij, dus... het komt er aan, Els

'Wat doen jullie dan zo'n hele dag? Waar hebben jullie het over?' werd me gevraagd.
Nou wat we doen is makkelijk. Het was maandag, dus we begonnen op de Noordermarkt, deden ook nog een stukje echte markt, dronken wat in een leuk zaakje, slenterden naar de Rozengracht voor een broodje halfom (niet voor mij trouwens, dat is namelijk pekelvlees met lever en ik gruw van lever), slenterden verder door de Jordaan op weg naar de Nieuwe kerk voor de World Press tentoonstelling, doken een kroeg in, dronken een paar wijntjes en omdat het keihard regende, bleven we er ook eten. Zagen nog een onbekend en leuk stukje Amsterdam op weg naar het station, namen daar afscheid en hadden een beste dag gehad.
Waar we het over hadden? Dat is niet makkelijk en ook niet na te vertellen. Maar één ding is zeker, we kletsten de hele tijd, onafgebroken. 

5 opmerkingen:

Katrien zei

Haha herkenbaar.
Dat zijn de beste vriendschappen!

Marloes Kreatief zei

Heerlijk ,zijn mooie vriendschappen

Chantal zei

Ik vond die Rutger wel een lieverd

Tineke zei

Oh, maar dat klinkt als een hele leuke dag zo samen. Wat heerlijk dat je het niet kunt navertellen. Dat heb ik ook altijd als het heeeel erg leuk is met een vriendin. Leuk dat je er even over wilde vertellen hier. Zo konden wij heerlijk meegenieten. Dank! :-)

KnutzEls zei

Morgenvroeg lig ik al op de deurmat, wachtend op onze postbode. Komend weekend wordt hier zeker gebakken!
Enne... kom maar gauw een keer proeven, met Frits!