Totaal aantal pageviews

dinsdag 17 juni 2014

België, Duitsland en een heel klein beetje voetbal

Dat voetbal, dat wil wat. Een paar weken geleden zagen we in België deze zeeer grote mascotte, in Gent. Zo'n opblaasgeval en daar kon je dan bij gaan staan en een selfie maken. De Belgen spelen vandaag. Ik hoop natuurlijk dat Nederland verder gaat op de ingeslagen weg, maar ik vind het ook leuk als de Belgen het goed doen.

Ik was voor het eerst een paar dagen in Duitsland op vakantie. Ik was wel eens door Duitsland gekomen op weg naar een andere bestemming. Maar dan ga je over de autobaan en je ziet niet veel.
Ik ben meerdere keren in Berlijn geweest en daar zag ik wel veel, maar op de een of andere manier vind ik Berlijn niet zo Duitsland.
Nu was ik er dus voor het eerst echt. Op een camping en in een hotel. En het is me zeer goed bevallen. Men was overal erg vriendelijk en beleefd. Ik heb er heerlijk gegeten (helaas wat veel) en het was overal heel schoon.We zagen een paar mooie, oude stadjes en verschillende mooie landschappen. Ik heb er echt van genoten.
Maar om nou hun Fussballbrot te probieren of de Deutschlandschnitte... nee, dat was echt nog een stap te ver. Een paar stappen mag ik wel zeggen.
2 opmerkingen:

Anoniem zei

O, ik overdrijf,... 2 keer "verzonden"

Ingrid Orens zei

Het hele voetbalgebeuren begint er inderdaad nét ietsjes over te gaan... Hier bij ons in de supermarkten is de helft van het eten al in onze driekleur te vinden.. Kerstomaatjes, gebakjes, je kan het zo gek niet bedenken of het is zwart/geel/rood...
Zucht...