Totaal aantal pageviews

zaterdag 21 juni 2014

Grace of Monaco

Grace of Monaco... een film die ik graag wilde zien. Ik had als kind al foto's van prinses Gracia van Monaco en haar kinderen. Die man, die Rainier leek me toen helemaal niks. In dezelfde tijd knipte ik ook foto's uit van de Kennedy's trouwens. Goede smaak, want zowel Gracia  als Jacqueline Kennedy waren stijliconen en zijn dat tot op de dag van vandaag.
Ik plaats hier een foto van de echte Gracia. Want de film vond ik niet zo heel bijzonder. En al was Nicole Kidman een mooie Gracia, ze kon me toch niet de echte Gracia laten vergeten.
De film behandelt de twijfels van Gracia. Ze wordt nl. door Hitchcock himself gevraagd om weer een rol in een belangrijke film te spelen. Ze wil eigenlijk wel graag, het hofleven (waarin bijv.  haar oude vriend Hitch haar aan moet spreken met Votre Altesse) bevalt haar niet heel erg.
Maar uiteindelijk kiest ze er voor om het niet te doen en stort zich in plaats van op de film, op het conflict tussen Frankrijk en Monaco. Ik heb nooit iets over dat conflict gehoord of gelezen, maar als het allemaal klopt was het wel een heftig conflict.
Waarin Grace toch weer een rol speelt. Niet als Grace Kelly, maar als een zeer charmante vrouw die het dankzij die charmes voor elkaar krijgt dat de Franse president De Gaulle het conflict beëindigt.
Hele mooie beelden gezien, dat wel.  Maar de film als geheel ... mwaah!

Nb. Het schijnt dat de Monegaskische royals zeer geirriteerd hebben gereageerd op de film. Caroline noemde de film een farce.
Tja en dan zal ik nu nog naar Paleis Het Loo moeten, want daar is een tentoonstelling 'Grace Kelly, prinses en stijlicoon'. Geopend door Albert van Monaco, dus dat zit wel goed. Klik

5 opmerkingen:

Wieneke zei

Hitckcock please ma'am.
Het verbaasde me dat Albert hier was. Ik dacht eigenlijk dat de twee vorstenhuizen niets met elkaar hadden. Ze worden nooit ergens voor uitgenodigd en omgekeerd.

Wieneke zei

Neeeheee, Hitchcock.... nou tik ik het ook fout :-)

Bertiebo zei

Here you are ma'am and thank you!

Anita Willems zei

Ze blijft tot de verbeelding spreken, die Grace Kelly.
Een paar jaar geleden logeerde ik met manlief op de s.s.Rotterdam (cruiseschip omgebouwd tot hotel). Een prachtig schip in art deco stijl. Er was een dansvloer waar ooit Grace Kelly nog op heeft gedanst. Ik kon het niet laten om ook even een dansje te maken, al was het alleen maar om te kunnen zeggen dat ik op dezelfde dansvloer heb gedanst waar Grace op heeft gedanst :-)

Chantal zei

Ik heb niet zoveel met de icoon Grace