Totaal aantal pageviews

maandag 2 juni 2014

Middelburg

Middelburg... we waren er vorige week een dagje. Met de trein is het wel een rot end hoor. Maar ach, voorzien van twee kranten en een boek en het gezelschap van mijn echtgenoot was het goed te doen. We hadden zo'n goedkoop kaartje van het Kruidvat. Dat scheelt.


Middelburg...Ik kwam er als kind al. Een tante en oom woonden er; zij hadden een slagerij in de Nieuwstraat. En om de hoek zat een bakker met de allerlekkerste bolussen van de wereld.
Toen ik mijn opleiding ging volgen betekende dat (ik was net zeventien) dat ik op kamers moest. Het was natuurlijk maar één kamer, maar zo noem je dat nou eenmaal.
Dat eerste jaar was ik daar buitengewoon ongelukkig. Maar het tweede jaar veranderde dat en vond ik Middelburg best leuk. Niet om er te blijven of zo, maar best leuk.

Nu vind ik het er geweldig. Altijd is er de Lange Jan, altijd.
En die mooie oude straten, met prachtige huizen. Het is er rustig.
Op de dag dat wij er waren, waren de koning en de koningin er ook voor de uitreiking van de Four Freedoms Award. We vingen nog een glimp van ze op, vanuit het Zeeuws Museum. Stelletje groupies dat we zijn.
Het Zeeuws Museum is trouwens ook zo'n favoriet museum.

En dan heb ik het nog helemaal niet gehad over de vele kringloopwinkels. Dat zijn er echt heel veel hoor, een stuk of vijf wel en ze waren allemaal open. Voor mij zeer aantrekkelijk.


Het stadhuis natuurlijk niet te vergeten.En verder leuke winkels, een boekwinkel die meer is dan een boekwinkel (De Drukkerij) en een café waar je heerlijk kunt zitten, binnen of buiten met lekkere koffie of thee en bolussen. St John  heet dat café.

Zo langzamerhand begin ik op een reisgids te lijken. Dus genoeg. Bijna.
Nog twee foto's. Eentje van een verloren gegaan instituut. Zo'n sigarenwinkel die er altijd was en nu niet meer. Voorgoed gesloten.


En gewoon omdat ik het leuk vind, nog eentje van de Lange Jan. Dus eh... nog even opletten. Middelburg is echt een aantrekkelijke stad.
(Op de terugweg stapten we uit in Rotterdam om de benen te strekken en de maag te vullen. Daarna was het niet meer zo ver, dus de reis viel best mee!)

2 opmerkingen:

Ineke Jonker zei

Oh wat herkenbaar.En ook met vriendinnen kantjes kopen bij La Vaca op de lange ville.Deed jij dat ook? Ik deed dat met Ingrid. Zie blog Ingtings en haar boek 'Kringloopgeluk'.

Chantal zei

Mooie promo voor de stad