Totaal aantal pageviews

vrijdag 11 juli 2014

Hoedje

Tja, die Dordtse boekenmarkt...
Dit is een van de boeken die ik daar kocht. Voor één euro. De Kingfordschool van Cissy van Marxveldt. Zo'n leuk boek en in prima staat.
Ik heb het boek vroeger gelezen en het past helemaal in mijn verzameling oude meisjesboeken. En ook in de sub-verzameling Cissy van Marxveldt. Het boek is uit 1922 en dit is een zesde druk, dus mijn exemplaar zal iets jonger zijn.


Ik viel natuurlijk meteen op de afbeelding, al wist ik niet precies waarom.
Toen ik thuis was, wist ik het weer. Dat hoedje... Ik heb een foto van mijn moeder waarop ze net zo'n soort hoedje draagt. Die foto hangt naast mijn 'werk'tafel en ik kijk er vaak naar.
De roaring twenties. Charmant.
Een rommelmarkt eerder kocht ik de tweede serie van The House of Eliott. Ook voor een euro. Dat is één en al hoedje. De eerste serie had ik al, die ga ik nog eens bekijken en dan lekker deel 2 er achter aan. Heerlijk. 

In 'het Boekenmuseum', een site over o.a. meisjesboeken vond ik een paar recensies over het boek. Uit 1922/1923 dus ook. Erg leuk om te lezen. Klik.

7 opmerkingen:

Ingrid Orens zei

De foto van je mama is prachtig...

Katrien zei

Roodkapje van de jaren twintig ;-)

Wieneke zei

Geweldig die recensies. Vaag herinner ik me Kingford, want ik heb een veel oudere zus. Haar boekenkast 'deed' ik ook in mijn jeugd. Wat werden mensen toen geknecht door hun meerderen en wat vond iedereen dat normaal. Als ze het nu nog zo zouden doen... :-)
Knappe meid, jouw mamma.

Marga zei

mooie portretfoto van je moeder!

Onlie Mie zei

Dat boekje is pure nostalgie! Doet me helemaal aan mijn meisjestijd denken toen ik hopen boeken las... Dat hoedje is echt weer hip!
Mooie mama heb je!

Chantal zei

Ik ben dol op boeken, lezen en verzamelen, vooral Harry Potters eerste boek in verschillende talen, heb er al over de 25

Bertiebo zei

Oh Chantal, dat lijkt me een superleuke verzameling!