Totaal aantal pageviews

vrijdag 15 augustus 2014

De Wilden

Van Marion Pauw las ik in de afgelopen tijd twee boeken. Hemelen en De Wilden. Over Hemelen kan ik kort zijn. Ik vond er niet veel aan en heb het dus niet uitgelezen.
De Wilden boeide me wel. Het verhaal:

Naní verdwaalt tijdens een wandeling in Panama en belandt moederziel alleen in de jungle. Nani boekte voor zich zelf deze reis omdat het niet zo goed meer klikte tussen haar en haar gezin (man, twee pubers). En dat kwam dan weer doordat ze een minnaar had en door haar dochter werd betrapt. 
In de jungle wordt ze erg ziek, maar wordt gered door een Indianenstam. Ze leert de gewoontes van de Indianen, raakt aan ze gehecht en... en...

'Een meeslepende roman over de botsing tussen verschillende culturen, over de beleving van tijd en de vraag waar het in het leven om draait'.
Dat staat op de achterkant van het boek.
Nou dat is misschien wel een tikkeltje overdreven, wel waar hoor van die botsing en de tijdsbeleving, maar overdreven. 
Ik vond het een leesbaar verhaal, vaak humoristisch geschreven, maar ook erg onwaarschijnlijk allemaal. Goed voor in de vakantie of tijdens een lange reis of zo.

2 opmerkingen:

Chantal zei

Ik heb ooit een boek van haar gelezen, dat beviel me wel maar om een of andere reden is het bij dat ene boek gebleven

Anoniem zei

Ik vind het altijd zo lekker wanneer je schrijft dat ik een boek NIET hoef te lezen en een film NIET hoef te gaan zien...'k zit nogal krap in m'n tijd namelijk..