Totaal aantal pageviews

zaterdag 30 augustus 2014

Gevonden op de boekenmarkt

Dit zijn mijn boekenmarktaanwinsten van de laatste tijd. Ha, maar liefst vijf (5) gouden boekjes. En wat zijn ze toch leuk. Het Amerikaanse boekje niet natuurlijk, maar de andere zijn allemaal bewerkt door Annie M. G. Schmidt of door Han G. Hoekstra. De verhaaltjes zijn altijd mooi en het loopt ook allemaal goed af.
Meer nog dan van de teksten, geniet ik van de plaatjes. Ik leer de illustratoren inmiddels heel goed kennen. Margaret Wise Brown bijv. en Elizabeth Orton Jones. Eloise Wilkin van het Amerikaanse boekje kende ik nog niet. Maar nu wel. Mijn verzameling breidt zich uit.

En dan nog deze boeken. Daar zitten drie kinderboeken bij en een boekje óver kinderboeken. De bovenste vier.
Dan nog vijf boeken die ik gewoon wilde lezen. Mannen van Sliedrecht van K. Norel, dat zal wel erg ouderwets zijn. Maar ik ga het toch lezen.
Het gaat over Sliedrecht en boten en baggeren en dat is en deel van mijn jeugd. Mijn vader woonde als jongen lang in Sliedrecht. Twee tantes woonden er. Vandaar.
Asta's ogen had ik uitgeleend en heb ik nooit terug gekregen.  Was niet bij de een, die het doorgegeven had aan iemand anders en daar was het ook niet. Ik vond dat een erg goed boek, ik geloof dat ik er wel eens over heb geschreven. Enfin, ik heb het weer terug.
De andere drie ga ik gewoon lekker lezen!
Voorlopig geen boekenmarkten meer. Volgend jaar nieuwe kansen.


7 opmerkingen:

Stins zei

Zo hee, supervondst al die gouden boekjes!
Ik las dat het boekje van Wim weer opnieuw gedrukt wordt na zoveel jaar...
Fijn weekend!

Bertiebo zei

Ja leuk he. Maar jij hebt Wim al en ik ook. En om de een of andere reden is het gewoon leuk om een echte oude te hebben,van de Bezige Bij. Toch zullen veel mensen erg blij zijn dat Wim weer terug is. Ja als het je favoriete kinderboek is...

Ingrid Orens zei

Nou, da's wel een mooi hoopje leesplezier !

Katrien zei

Je hebt de gouden boekjes tentoonstelling in de bibliotheek van Amsterdam zeker ook wel bezocht?

Bertiebo zei

Katrien, nee!!!! Ik wist niet dat die er was!!

Stins zei

Ja, ik vind de oudjes ook het leukst... ;-)
Knap dat je nog wist van mijn Wim!

Katrien zei

Wat jammer, er waren reuze exemplaren waar je in weg kon kruipen om een gouden boekje te lezen. Verkleedkleding van personages uit de boekjes, kinderen speelden spontane voorstellingen. Attributen uit de boekjes en achtergrond informatie. En natuurlijk bakken vol gouden boekjes. Zou willen dat ik je anderhalf jaar geleden had gekend, dan had ik je getipt!