Totaal aantal pageviews

vrijdag 29 augustus 2014

Magic in the Moonlight

Net zoals ik soms zin heb in een eenvoudig (doch smaakvol) romannetje om te lezen, heb ik ook wel eens zin om een 'eenvoudige' film te zien. Zo een waarbij ik niet al te zeer hoef na te denken, geen oorlog, geen ellende, waarbij er geen ingewikkelde verhaallijnen zijn, waarin eventueel wat te lachen valt en als het meezit met een goede afloop.
Over de afloop zeg ik uiteraard niets, maar verder voldoet deze film Magic in the Moonlight aan mijn criteria. Het is dan ook volgens de flyer een romantische komedie.
Er is nog meer: alles ziet er prachtig uit, de kleding, de locatie, de auto's, de huizen. Ja, echt mooi. En dan heb ik het nog niet eens over Colin Firth, de hoofdrolspeler. Die ziet er ook prachtig uit. Ha! Evenals zijn tegenspeelster trouwens.
Het verhaal:
De illusionist Stanley Crawford wordt door zijn beste vriend gevraagd onderzoek te doen naar Sophie Baker, een medium. Zij is bezig voet aan de grond te krijgen in een zeer rijke familie aan de Cote d'Azur. 
Stanleys vriend vertrouwt het niet, maar is niet in staat om Sophie te betrappen op 'vals spelen'. Alles wat zij demonstreert op het gebied van helderziendheid lijkt echt te zijn. Ook Stanley, hoewel zeer wantrouwend, komt onder haar invloed.
En verder zeg ik er niets van. 
De inleider in het filmhuis vertelde dat de film zeer wisselende kritieken kreeg. Maakt mij niet uit. Ik heb er van genoten en echtgenoot ook. Een feel-good film.

7 opmerkingen:

Marga zei

en??? niet in slaap gevallen?

Anita Willems zei

Wat leuk dat je die film al gezien hebt. Ik zag er een recensie van. Leek mij ook heel leuk, niet in de laatste plaats vanwege Colin Firth ;-)

Bertiebo zei

Jawel, Marga. Altijd, ook nu. En Anita, Colin Firth is me echt something!

Chantal zei

Colin is een hottie

Ingrid Orens zei

Soms kan het gewoon deugd doen eens een "simpele" film met happy end te zien !! Ik geef je groot gelijk !

Karin Schrama zei

Waren jullie gistermiddag naar de voorstelling? Ik leidde de film gisteravond in , maar toen waren jullie er niet (was wel leuk geweest als we elkaar weer eens gezien hadden!). Fijn weekend!

Karin Schrama zei

Wat Colin Firth betreft: ik zei eerder die week in mijn inleiding dat de commentaren van de filmbezoekers o.a. was: het is een echt Woody Allen film.
Er zat een greopje dames in de zaal die vertelde dat ze nog nooit een Woody Allen-film hadden gezien, en alleen waren gekomen omdat Colin Firth in de film speelt. Leuk is dat, dat soort interacties met het publiek!