Totaal aantal pageviews

zondag 14 september 2014

A most wanted man

Het verhaal van deze alom geprezen film weergeven, dat lukt me niet. Ik vond het nogal een ingewikkeld verhaal, dus ik haal mijn tekst voor een keer uit de flyer:
A most wanted man is gebaseerd op de bestseller van John le Carré. We volgen een Tsjetsjeense moslim die illegaal naar Hamburg vlucht. Als snel komen de autoriteiten achter zijn komst en die zijn vastbesloten uit te zoeken wie die man is. Wanneer de idealistische advocate Annabel Richter lucht krijgt van het verhaal, zet ze alles op alles om de Tsjetsjeen te beschermen. Ze krijgt echter tegenwerking uit onverwachte hoek...
De film is geregisseerd door de Nederlandse fotograaf Anton Corbijn. Die kende ik niet van film, maar wel van zijn prachtige foto's.
En de hoofdrol was voor de eveneens alom geprezen acteur Philip Seymour Hoffman. Hij overleed kort geleden. Ik heb bij mijn weten niet eerder een film met Hoffman gezien, maar gebaseerd op deze film moet ik dat betreuren.
Na afloop wist ik niet helemaal zeker of ik alles wel goed had gesnapt, maar mijn man legde het allemaal nog even uit en toen bleek dat ik het toch wel had begrepen. Pff, een hele opluchting. Al met al een spannende film. Een aanrader.


2 opmerkingen:

Ingrid Orens zei

Filmpje dat ik zéker wil zien ! Corbijn is een magistrale fotograaf, dus ik ben héél benieuwd...

Katrien zei

Mijn nieuwsgierigheid is gewekt!