Totaal aantal pageviews

maandag 22 september 2014

Appels plukken

Met ons oogappeltje gingen we appels en peren plukken.
Bij een fruitteler hier in de buurt was het gisteren plukdag. Voor 50 cent per kilo, mocht je plukken zoveel als je wilde. Wat natuurlijk bijna voor niets is. Maar ja, anders zou het fruit worden vernietigd.
Echt heel erg, zo'n prachtige oogst.Wij plukten niet zo veel in totaal 8 kilo. Het was ons voornamelijk te doen om het plukken.
Maar er waren ook mensen met kratten en bolderkarren of kruiwagens helemaal vol. Dus ik hoop dat de kweker een mooie opbrengst heeft!
Ons oogappeltje genoot in ieder geval met volle teugen eh... met flinke happen bedoel ik!


6 opmerkingen:

Ingrid Orens zei

Hier zitten de fruittelers met hetzelfde probleem... Jammer hé, zoveel gezond en lekker eten, wat vernietigd wordt...
Gelukkig heb jij toch een dagje plezier er aan over gehouden, en hopelijk heeft de teler na gisteren een al wat kleinere financiële kater...

debora zei

zo'n mooie foto's!en wat n schatje,hee!leuk,appeltjes plukken.ik heb ook een kleindochtertje van juist even oud!dat zijn ons"goudklompjes ,hee"wij gingen gisteren met het hele familietje noten rapen in een domein,ook héél leuk!fijne week debora

Ineke Jonker zei

Oh wat was het vanmorgen vroeg genieten van deze foto's. Wat zal dat leuk zijn met zo'n pretletter in de boomgaard. Ik woon in de buurt van vele appelboeren maar weet niks van plukken.Ga ook maar eens zoeken.

Marloes Kreatief zei

Oh wat een dotje met dat blonde koppie en blauwe ogen ,goedkoop hoor hier is de pluktuin pas geopend maar 1.50 de kilo ,scheelt wel ,ook niet heeel duur maar toch flink verschil

Tineke zei

Wat een schatje is dat oogappeltje van jullie! Heerlijk koppie :-) En wat gezellig dat jullie appels gingen rapen/plukken. En voor zo weinig geld. Maar ja, het is inderdaad zonde om dat kostelijke fruit zo te laten vernietigen. Hier zijn de tuinders ook in nood. Veel van hen kunnen de spullen niet naar Rusland sturen vanwege de boycot en zomaar een andere bestemming vinden is moeilijk. Ze zijn blij als particulieren zoals ik af en toe langs komen :-)

Onlie Mie zei

Haha wat een schat van een plukstertje!