Totaal aantal pageviews

maandag 29 september 2014

Clouds of Sils Maria

Het verhaal:
Maria Ender (Juliette Binoche) speelt een zeer bekende actrice. Maria werd jaren geleden bekend door haar rol van Sigrid, een jonge verleidelijke vrouw die Helena,  haar baas,  tot zelfmoord drijft.
En nu wordt de ouder geworden Maria gevraagd om de rol van Helena te spelen. Dat zet natuurlijk aan tot allerlei overwegingen.
Maria besluit de rol te aanvaarden en reist met haar assistente en vriendin Valentine (Kristen Stewart) naar Sils Maria, een dorp in Zwitserland. De omgeving daar staat bekend om het wonderlijke wolkenspel. Als een slang komen de wolken het dal binnen. Bijzonder om te zien. (Cloud phenomena of Maloja: klik)
En dan is daar nog een vervelend, jong sterretje dat nu de rol van Sigrid gaat spelen.

Tijdens de film was ik wel geboeid, maar toch niet heel erg onder de indruk. Maar nu, na meer dan een week heb ik de beelden nog steeds in mijn hoofd en ben ik over de film en de thema's daarin, na blijven denken.
Dan is een film dus toch erg goed geslaagd lijkt me.

Het was echt een filmweek. Eerst zagen we deze film, toen Locke en toen Dorsvloer vol confetti. Op die laatste film had ik me erg verheugd. Maar ik vond er niet veel aan. Zo weinig dat ik er niet eens een blog over wil maken. En eigenlijk ook geen opmerkingen. Alleen over de zeer jonge hoofdrolspeelster Hendrikje Nieuwerf die de rol van Kathelijne speelt. Zij is pas veertien, maar wat een enorm talent. Ik ben eigenlijk alleen blijven zitten omdat ik haar zo goed vond!

Geen opmerkingen: