Totaal aantal pageviews

zaterdag 6 september 2014

Het Rosie Project

Hier heb ik helemaal niets aan toe te voegen. Wat een boek! Alles wat op de achterkant staat, alles klopt! Al weet ik niet helemaal zeker wat nerdy betekent. Een nerdy boek? Voor nerds? Of over nerds?
Ik denk alleen dat je niet kunt lezen waar het over gaat, dus dat typ ik nog even. Het verhaal:

De autistische Don Tillman doceert genetica aan de universiteit. Hij is superintelligent, kan geweldig koken en is op zoek naar een vrouw. Door zijn sociale onhandigheid is hij echter nooit verder gekomen dan een eerste date.
Met behulp van een zestien pagina's tellende vragenlijst hoopt hij zijn perfecte partner te vinden.
Dan komt Rosie Jarman in zijn leven, verre van perfect, maar wel intelligent en mooi. En ze is ook op zoek naar haar biologische vader - een zoektocht waar Don haar misschien bij zou kunnen helpen.

Toch een kleine kanttekening: Ik heb soms zelfs hardop zitten lachen om het boek. Maar...autisme is niet grappig. Dat dat wel even duidelijk is!

4 opmerkingen:

Stins zei

Oh die ga ik reserveren bij de bieb!
Autisme kan moeilijk zijn in deze drukke wereld, maar zeker ook heel grappig hoor :-)! Ons ventje is het bewijs ;-). Liefs, Mirjam.

Es zei

Las m op de vakantie, prachtboek!! X Es

Katrien zei

Staat op onze jeugdboeken leeskring lijst.
Leuk dat jij het al ontdekt hebt, zal het boek zeker niet overslaan nu ik deze aanbeveling heb gelezen.

Lidwien Bruin zei

Dit is toch echt ongelooflijk toevallig! Ik heb 'm ook bijna uit en wilde er van de week over bloggen! Je neemt me de woorden uit de mond, wat een geweldig boek.