Totaal aantal pageviews

zaterdag 27 september 2014

Locke

Cadeautje van Cinema Oostereiland voor 'de vrienden': een zaterdagochtendfilm, helemaal gratis.
En dan nog wel een film die pas in oktober in premiere gaat: Locke.
Een film met maar één speler. De rol van Ivan Locke wordt gespeeld door Thomas Hardy. Er zijn nog wel een paar stemmen, maar de mensen van die stemmen zie je niet.
En Ivan Locke is gedurende de hele film onderweg in zijn auto. Dus geen enkele andere lokatie, geen medespelers. Eén man, één auto met telefoon en een snelweg in Engeland.
Ik kan je verzekeren dat als ik dit van tevoren had gelezen, het me niet aantrekkelijk had geleken.
Maar dat was het wel, ik vond het een zeer aantrekkelijke film.
Het verhaal:
Ivan Locke zit in zijn auto op de snelweg en heeft zojuist gehoord dat een vrouw waarmee hij negen maanden geleden, toen hij onderweg was voor zijn werk, een one night stand had, nu op weg is naar het ziekenhuis om te bevallen van zijn kind.
Hoewel Ivan niets om haar geeft, vindt hij dat hij er heen moet. Daardoor kan hij niet bij een groot project van zijn werk zijn en dat heeft zijn ontslag tot gevolg. Vanuit de auto probeert hij de zaken zo goed mogelijk te regelen. En dan moet hij natuurlijk ook aan zijn vrouw en kinderen uitleggen waarom hij niet thuis komt.
Nou dat is het wel zo'n beetje.
Bijzonder hè? Maar echt, het is een spannende film.
Citaat:
Well hear this, Gareth. When I left the site just over two hours ago, I had a job, a wife, a home. And now I have none of those things. I have none of those things left. I just have myself and the car that I'm in. And I'm just driving and that's it. 
En inderdaad: that's it.

2 opmerkingen:

Katrien zei

Bijzonder.
Wordt nieuwsgierig naar de film door jouw aanvulling.
Leuk cadeautje van Cinema Oostereiland.

Chantal zei

moet ik onthouden