Totaal aantal pageviews

zaterdag 13 september 2014

Mieke Werners

Vorig weekend was voor ons een zeer 'kunstig' weekend.
Zaterdag deden we een atelier route in ons eigen Hoorn.
Zondag was er een kunst- en cultuurmarkt, ook in Hoorn.
En zondagavond waren we te gast bij Kunststof Tv. Om bij dat laatste te beginnen: zo ontzettend jammer dat het programma gaat stoppen.
Voor mij was het een heel goed programma. Vooral omdat het zo breed was. Boeken, film, muziek, beeldhouwen, schilderen, poëzie... noem het en Joost Karhof bracht het in zijn programma.
Het werkte als een eye-opener.
De keren dat we iets zijn gaan bezichtigen of lezen nadat we in Kunststof een voorproefje hadden gekregen, zijn talloos.
Nu ook weer. Lotta Blokker was te gast. Ik kende haar werk niet, maar ik zou het graag willen zien in de Fundatie in Zwolle. Dat gaat er misschien nog wel van komen. Wie weet.
Enfin, Kunststof stopt pas in januari en tot die tijd gaan ze er,  zoals Joost Karhof zei,  'iets moois van maken'. 
Dan de kunstmarkt. Die was leuk om te zien hoor, maar echt onder de indruk was ik niet.
Dat was ik wel van het werk van Mieke Werners. Ze maakt werkelijk prachtige dingen van vilt. Ontzettend mooi. Toen we bij de Boterhal aan kwamen fietsen, dat is één van de plekken van de atelier route, zag ik al van verre voor de deur iemand in een rolstoel. Ik dacht nog ach wat zielig, iemand met grote blote voeten, hadden ze daar nou geen dekentje over kunnen leggen? Maar dichterbij gekomen zag ik dat het een gevilte vrouw was, op ware grootte dus. Zo mooi gemaakt. Bedoeld als reclame voor de expositie van Mieke Werners. De zus van Mieke Werners stond er bij en vertelde er wat over

Dat was dus meteen onze volgende stop. Mieke Werners.
Heel groot werk maakt ze en zoals ik zei, ik was diep onder de indruk. Helaas mocht ik geen foto's maken. 'Dat wil de kunstenares niet' zei de atelierhouder.
'Wat een onzin' zei de zus die we later nog een keer spraken. 'Dat vindt ze juist fijn'. Nou ja.
Maar je kunt hier een heleboel van haar werk zien. Gelukkig, want uitleggen waarom ik iets zo mooi vind, dat kan ik niet! Klik.
En als je geen tijd hebt om te klikken, dit heb ik van  Mieke Werners website geplukt. 'Je kunt het er zo van af halen hoor', zei de zus en dat heb ik dus gedaan. 'Nieuw Leven' uit 2006.

Geen opmerkingen: