Totaal aantal pageviews

woensdag 15 oktober 2014

Donderdag rommelmarkt én een gastblogger.

Deze week deed mijn collega Mien mee. Collega? Nou ja, technisch gesproken niet meer, we namen namelijk op dezelfde dag afscheid van onze school. Maar dit terzijde.
Mien stuurde háár rommelmarktverhaal en een foto. Ha, een echte gastblogger.

Rommelmarkten en vooral veel aanverwante artikelen..
Zoals we vroeger in het kerkblaadje keken wie er preekte die zondag, kijk ik nu in de Marktagenda waar er een rommelmarkt is….(zingeving).
Het begint er mee dat je leuke spulletjes voor je kleinkinderen in huis wil hebben. Kleine spulletjes waarmee ze aan de grote tafel hun fantasie kunnen uitleven. Zo heb ik al dierentuindiertjes, boerderijdiertjes en op een rommelmarkt vond ik Sneeuwwitje met de zeven dwergen en verder toebehoren, bijna de set, ooit actie bij AH, compleet. Bijna ja, 1 dwerg, de koningin en een schildpad ontbraken. Vanaf toen zag ik me genoodzaakt iedere rommelmarkt e.d. te bezoeken. Men zag mij regelmatig op de knieën zittend in dozen met het opschrift “uitzoeken”rommelen. Nu de zomer ten einde loopt heb ik de set compleet, maar ondertussen is me zoveel leuk, klein spul opgevallen dat de verzamelwoede me in zijn greep heeft. Inmiddels spaar ik sesamstraatfiguurtjes, zwarte pietjes, hello kittyfiguurtjes, smurfen, littlest pets en….echt gegrepen ben ik door de kaboutertjes van Rien Poortvliet. Inmiddels sta ik op de rommelmarkten bekend  als het kaboutervrouwtje. Een aardige kofferbakmarktmevrouw kijkt voor me uit, ze komt door het hele land en houdt ze voor mij achter. Haar man houdt zijn ogen open voor boekenweekgeschenken (die spaar ik ook). Ik ben trots op mijn kabouterverzameling, ik heb er inmiddels 46.
O ja en ik spaar ook gebakbordjes, en grote platte borden, zo lelijk mogelijk, maar dat is momenteel nog bijzaak.


8 opmerkingen:

Ingrid Orens zei

Heel herkenbaar, die verzamelwoede... Een mens weet nog goed met wat/wanneer het verzamelen ooit begonnen is. Maar waar het ooit zal eindigen ;-) ?

debora zei

ik kan me helemaal in jou terugvinden,ik doe dit ook op alle rommelmarkten en hebook al heel wat van al die kleine poppetjes voor mn 20maand oude kleindochterje!leuk,he!
groetjes debora

Chantal zei

gebaksborden verzamelen, hoe kom je erop

Ton Heijboer zei

Wie ons beiden kent, zal begrijpen dat op zondagmorgen onze wegen scheiden. In menig kerkblad prijkt op de plek die Mien VROEGER raadpleegde mijn naam. Het kan raar lopen in een mensenleven. Wie had ooit gedacht dat het degelijk gereformeerde meisje, waar ik verliefd op werd en ben) geknield en wel, zin zou gaan zoeken in een doos vol kabouters. Ach, je kunt nooit weten. Gisteren wijdde dagblad TROUW nog een paginagroot artikel aan het geloof in trollen, karbonkels en meer van dat gespuis. Niettemin, Mien: leuk verhaal en nog vele rommelmarkten toegewesnt. TON

Stins zei

Hihihi, zo grappig die kabouterzoektochten op zondagochtend ;-)! Mooie verzameling hoor!

Hanneke zei

Ik heb een stapel dubbele boekenweekgeschenken. Welke mis je nog?

Bertiebo zei

Zal het Mien vragen, Hanneke.

Susan van der Zwaag - Sondeyker zei

Oh wat een leuke verzameling is dit en zo leuk neergestald!
Ja ik ken er alles van sinds dat ik aan het bloggen ben geslagen verzamel ik nog meer hihihi, mooi papier...stofjes...och ik zie bijna overal iets leuks in. Frutsels voor in huis koop ik dan eigenlijk weer niet want het staat hier al overvol met verzamelingen ;).
Heel veel verzamelplezier! Warme groetjes van Susan